Gastronomsko pozicioniranje

Ugostitelji uputili sedam zahtjeva prije dolaska europskih diplomata u Zagreb

Forum zagrebačkih ugostitelja fokusirao se na određivanje smjera razvoja za narednu godinu, posebnu po dolasku brojnih gostiju
Forum zagrebačkih ugostitelja 2019.
 Forum zagrebačkih ugostitelja

Zagrebački ugostitelji su na kraju Foruma zagrebačkih ugostitelja 2019., koji se fokusirao na određivanje smjera razvoja za narednu godinu, posebnu po dolasku brojnih gostiju u sklopu hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, uputili sedam zahtjeva prema Gradu Zagrebu, kako bi se Zagreb na najbolji mogući način sljedeće godine gastronomski pozicionirao.

Forum zagrebačkih ugostitelja
Forum zagrebačkih ugostitelja

„Nužno je olakšati poslovanje ugostiteljskih objekata kako bi se povećale investicije u ovom sektoru, a time podignula i kvaliteta usluge, te sačuvala radna mjesta. Grad Zagreb bi svoje ugostitelje mogao podržati, primjerice, snižavanjem koeficijenta komunalne naknade s 10 na 7, određivanjem stope nula posto na porez na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji te uključivanjem legitimno izabranih predstavnika ugostitelja na području grada Zagreba u gradske odluke i projekte vezane za ugostiteljstvo“ , izjavio je Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

Forum zagrebačkih ugostitelja
Forum zagrebačkih ugostitelja, Olivera Majić, Tonči Glavina, Jozo Smolić i Franz Letica

Ostali zahtjevi obuhvaćaju osnivanje radnih skupina ugostitelja za izradu zagrebačkog i hrvatskog menija koji će se prezentirati za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, dozvola postavljanja dodatnih šankova i opreme za cooking show na terasama za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, osiguravanje provedbe i podrška projektu 52 manifestacije u 52 tjedna u centru grada te osiguravanje odgovarajuće infrastrukture za provedbu manifestacija.

U sklopu Foruma održane su dvije panel rasprave: Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva i Zagreb 2020. – zvijezda europske gastronomije.

Forum zagrebačkih ugostitelja
Forum zagrebačkih ugostitelja 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:22