Akvizicija

Udružila se dva domaća top igrača za interijere - radili su za Armani, HUGO, Diesel...

Tvrtka za opremanje luksuznih interijera Sinago iz Mokrica preuzima hrvatsku podružnicu austrijske tvrtke Umdasch The Store Makers

Filip Jelić, Marko Majcenović i Ognjen Bagatin

Skoro dvije godine nakon što je hrvatska investicijska tvrtka Futura Partners preuzela tvrtku za opremanje luksuznih interijera Sinago iz Mokrica, Sinago preuzima hrvatsku podružnicu austrijske tvrtke Umdasch The Store Makers.

Kako stoji u objavi od ponedjeljka, obje tvrtke međunarodno su prepoznate po proizvodnji prilagođenih interijera u nekoliko komercijalnih smjerova, kao što su opremanje trgovina modnih i parfumerijskih brendova, opremanje luksuznih rezidencijalnih objekata te opremanje luksuznih ugostiteljskih i uredskih prostora, a bilježe suradnju s nekima od najvećih svjetskih brendova.

Sinago je tako radio s brendovima kao što su Armani, HUGO, Diesel, Penhaligon‘s i On, dok Umdasch The Store Makers Croatia stoji iza interijera high-street brendova i luksuznih robnih kuća te trgovačkih lanaca i high-end trgovina.

"Potpisivanjem sporazuma s Umdasch The Store Makers, ulazimo u partnerski odnos s ciljem dugoročne suradnje u formi pružatelja luksuznih i premium interijerskih rješenja za njihove klijente.

Ova sinergija predstavlja pobjedu za obje strane, a na lokacijama u Mokricama i Zagrebu plan je stvoriti centre za razvoj vrhunskih kadrova, privlačeći najbolje stručnjake iz projektnog menadžmenta, tehnološke razrade interijera i proizvodnje.

Otvaranjem novih radnih mjesta dodatno ćemo ojačati svoj već iznimni kadar od ukupno 130 zaposlenika", istaknuo je Marko Majcenović, direktor tvrtke Sinago, koja je osnovana 2006. godine, a Futura Partners preuzela ih je u rujnu 2022. godine.

Izvoz čini 90 posto

To je bila prva akvizicija tvrtke koju je osnovao niz domaćih poduzetnika među kojima su Saša Cvetojević, Luka Abrus Fijačko, Berislav Horvat, Josip Konjevod, tvrtka Fidestum Filipa Jelića, Ivan Gabrić, Zlatko Knezović i Ognjen Bagatin. Futura Partners od osnivanja 2022. ulaže u mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom rasta. Fokus investicija je trenutno na specijaliziranoj proizvodnji, kakvu nudi Sinago, te na zdravstvenom sektoru, kroz poliklinike kao što su Sinteza, Markušić i Sabol.

Umdasch The Store Makers je pak ranije bio preuzeo hrvatsku tvrtku osnovanu 2009. kao ATT interijeri, a obje tvrtke oko 90 posto prihoda dobivaju od izvoza. Cilj sinergije jačanje je kapaciteta i ponude u projektiranju i proizvodnji luksuznog interijera na globalnoj razini, ističu iz Sinaga.

Udruživanjem, Umdasch The Store Makers Croatia mijenja ime u Bespoke Interiors by Sinago i nastavlja djelovati kao odvojena tvrtka, osiguravajući kontinuitet i stabilnost za sve postojeće projekte i klijente. "Cilj je stvoriti sveobuhvatnu platformu koja sa suradnicima može isporučiti kompletna interijerska rješenja svugdje u svijetu, dodatno pozicionirajući Hrvatsku kao centar inovacija u segmentu projektne proizvodnje interijera", naglasio je Filip Jelić, direktor tvrtki Sinago i Futura Partners.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 16:29