STABILIZACIJA POSLOVANJA

Udruga dobavljača Agrokora zadovoljna rješavanjem graničnog duga

Fortenova grupa, naime, dovršila je transformaciju svoje vlasničke strukture u kojoj od danas nema niti jednog sankcioniranog, ruskog ili bjeloruskog dioničara, pri čemu je Open Pass postao većinski dioničar s udjelom od 93,78 posto

Fabris Peruško

Udruga dobavljača Agrokora u utorak je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85,97 milijuna eura, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug).

"U ime Udruge dobavljača Agrokora, koja je imenovana kao administrator isplate graničnog duga temeljem Nagodbe sklopljene u postupku Izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima, iskazujemo zadovoljstvo činjenicom da smo dana 9. srpnja 2024. obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem Zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85.968.233 eura, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug), platnom agentu dobavljača", navodi se u izjavi predsjednika Udruge dobavljača Agrokora Hrvoja Filipovića.

Udruga dobavljača Agrokora, kako navodi, pristupit će poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku, sve na način predviđen sklopljenom Nagodbom u svrhu čega je i sazvana Skupština Udruge za dan 15. srpnja ove godine.

"Mišljenja smo da isplata graničnog duga, zajedno s provedenim vlasničkim restrukturiranjem Fortenove grupe, predstavlja izvanredan napredak u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe te stvaranju pretpostavki za njezin održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih - potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika", istaknuli su iz Udruge.

Posebno su pozdravili odluku društva Open Pass da, zajedno s ostalim ulagačima, u izazovnim vremenima sudjeluje u vlasničkom restrukturiranju koje osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja.

Podsjetimo, Fortenova grupa dovršila je transformaciju svoje vlasničke strukture u kojoj od danas nema niti jednog sankcioniranog, ruskog ili bjeloruskog dioničara, pri čemu je Open Pass postao većinski dioničar s udjelom od 93,78 posto.

Iz Udruge su zahvalili zaposlenicima i predsjedniku Uprave društva Fabrisu Perušku, i njegovim suradnicima na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti dugogodišnjih dobavljača.

"Uvjereni smo da će provedeno vlasničko restrukturiranje Grupe dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu", ističe u izjavi Filipović u ime Udruge dobavljača Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 09:34