Nove mogućnosti

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa. Evo kako funkcionira

Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila
Ilustracija
 Uber

Korisnicima Ubera u Splitu i Zagrebu od danas je na raspolaganju nova usluga - Uber Connect.

Riječ je o usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Uber Connect je osmišljen kako bi pomogao korisnicima da na brz i jednostavan način organiziraju dostavu željenih paketa prijateljima i obitelji, a vozačima se istovremeno otvara nova prilika za zaradu. Bilo da je riječ o rođendanskoj torti, zaboravljenoj jakni, poklonu, hitno potrebnoj sportskoj opremi ili knjizi kako bi ubili dosadu, korisnici odsad sve to mogu dostaviti putem novog Uber Connect rješenja.

“Tijekom ove krize tražili smo nove načine na koje naša platforma može pomoći u dostavi i transportu roba potrebnih tvrtkama i našim potrošačima, istovremeno otvarajući nove mogućnosti zarade za vozače. Primarni fokus kod Uber Connecta bio nam je brza prilagodba tehnologije kako bismo zadovoljili rastuće potrebe zajednice. Dok se stvari oko nas odvijaju izuzetno brzo, usmjeravamo se brzim Uber isporukama i s radošću gledamo u budućnost”, istaknuo je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Kako naručiti Uber Connect dostavu?

1. Zapakirajte predmete u zatvorenu kutiju ili vrećicu kako biste pravilno zaštitili njen sadržaj dezinficiranjem vanjskih površina.

2. Odaberite Connect u Uber aplikaciji, prihvatite Odredbe i uvjete, potvrdite da vaš paket ne sadrži zabranjene predmete te zatražite dostavu.

3. Odgovorite na poruku koja će vam stići, pošaljite ime i prezime osobe koja preuzima paket te ako imate bilo kakve posebne upute za dostavu.

4. Sastanite se s vozačem na lokacije te stavite paket u automobil.

5. Podijelite vožnju s primateljem kako bi mogao/la pratiti narudžbu i sastati se s vozačem na odabranoj lokaciji.

Već ranije su uvedene sigurnosne mjere za sprečavanje širenje virusa COVID-19 kojih se moraju pridržavati svi koji se voze Uberom. Također, u novonastaloj situaciji kompanija ulaže velike napore kako bi korisnicima pružila podršku i olakšala obavljanje svakodnevnih aktivnosti i istovremeno osigurala više posla za vozače.

Protekla dva mjeseca kompanija je kroz uslugu Uber Medics osigurala 2 tisuće besplatnih vožnji za djelatnike bolnica, a cilj nove usluge je omogućiti svim korisnicima da na jednostavan način, putem aplikacije prijateljima i obitelji dostave potrebne proizvode i predmete te ostanu povezani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 08:41