SPECIJAL JUTARNJEG

U srcu Hrvatske raste 3000 tona rajčica godišnje: ‘Rajska pokazuje što može domaća poljoprivreda, ali dumping cijene strane robe...‘

‘Nama je cilj bio stvoriti nešto autentično, hrvatsko, i mislim da smo u tome uspjeli‘

Rajčice Rajska

 Goran Mehkek/Cropix
‘Nama je cilj bio stvoriti nešto autentično, hrvatsko, i mislim da smo u tome uspjeli‘

U staklenicima Rajske, jedne od najinovativnijih i najprogresivnijih poljoprivrednih tvrtki u Hrvatskoj, godišnje naraste više od 3000 tona rajčica. Smještena u srcu Hrvatske, u Kerestincu pokraj Svete Nedelje, Rajska je postala simbol moderne domaće proizvodnje gdje se prirodni okus isprepleće s tehnološkom sofisticiranošću. Staklenici Rajske nalaze se i u Sisku, Zaboku te u Moravskim Toplicama u Sloveniji.

Iako se velika većina, oko 70 posto, njihovih rajčica konzumira u Hrvatskoj, značajan dio, preostalih 30 posto, završava na tanjurima potrošača u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori.

Vizija iza Rajskih rajčica potječe od Zvonimira Belića, osnivača i direktora tvrtke, koji je krajem 1990-ih krenuo iz skromnijih okvira uzgojem jagoda, krastavaca i rajč...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. srpanj 2025 16:24