PRILIKA ZA MNOGE

U Splitu krenuli s novim modelom za smještaj u domu: ‘Student mora mjesečno odraditi minimalno 50 sati‘

Kako bi osigurao dovoljan broj radnika na deficitarnim poslovima, Studentski centar pokrenuo je pilot-projekt

Na fotografiji: zgrada Studentskog centra.

 

 Vojko Basic Cropix/Cropix

Ove godine je bio rekordan broj prijava na natječaj za smještaj u splitske studentske domove. Zaprimljene su 2744 prijave, što je znatno više od postojećih kapaciteta jer su studentima na raspolaganju 1193 mjesta raspoređena u tri studentska doma. Ostalo je, dakle, više od 1500 studenata koji nisu mogli dobiti smještaj u studentskom domu.

Kako bi pomogao studentima koji se školuju uz rad, a kojih je sve više u posljednje vrijeme, i kako bi osigurao dovoljan broj radnika na deficitarnim poslovima, Studentski centar u Splitu pokrenuo je pilot-projekt čija je svrha da neke poslove preuzmu studenti. Tako bi zaradili džeparac, a ujedno i osigurali smještaj u domu.

image


Studentski dom u Splitu.

Tom Dubravec/Cropix

"Student mora mjesečno odraditi minimalno 50 sati kako bi ušao u izbor za smještaj u studentskom domu. S obzirom na to da je mjesto u studentskom domu najtraženije u Splitu, i da je više od 1500 studenata ostalo bez njega, nema sumnje da će ovaj poziv motivirati brojne studente da se prijave za ove poslove kako bi zaradili i ostvarili pravo smještaja u domu. Uz pridjev studentski najčešće vezujemo imenice smještaj i posao i tako dobivamo dvije trenutno internetski najpretraživanije sintagme: studentski posao i studentski smještaj. Vidjet ćemo koliko će studentima biti zanimljiv studentski smještaj koji obvezuje na rad", istaknuo je Marijan Bašić, pomoćnik ravnatelja Studentskog centra Split.

image

Marijan Bašić iz Studentskog Centra.

Sasa Buric/Cropix

Studentski centar u Splitu tako je u potrazi za studentima radnicima za poslove pomoćnih radnika za obavljanje fizičkih poslova s minimalnom satnicom od 5,5 eura, zatim za poslove pomoćnih radnika u kuhinji, gdje je minimalna satnica 5,3 eura, te za konobarima, za koje je minimalna satnica 5,3 eura.

"Kriteriji za odabir kandidata bit će dosadašnje iskustvo u radu, motivacija za rad, fleksibilnost u obavljanju različite vrste poslova te drugi kriteriji koje će definirati povjerenstvo za provođenje razgovora za posao. Mnoge tvrtke i ustanove nedostatak radnika nadoknađuju radnicima iz inozemstva, a mi ćemo to pokušati riješiti na ovaj način", pojašnjava Marijan Bašić.

image

Na zgradi studentskog doma u Splitu

Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 13:37