brown hotels

U širenje hotela ulažu 1,2 milijuna eura, zatim kreće gradnja vila za 25 milijuna €

Hotel smo zatvorili 30. rujna, a radovi su počeli 1. listopada. Radovi idu poprilično brzo. Čak i bolje od očekivanja, kaže Stanka Karažija
Brown Beach House
 Nikola Vilic/Cropix

U trogirskom Brown Beach House Hotelu & Spa upravo je u tijeku investicija u vrijednosti 1,2 milijuna eura u proširenje kapaciteta hotela za 15 novih smještajnih jedinica. Radi se punom parom, a sve bi trebalo biti gotovo do travnja sljedeće godine. Hotel će u nadolazećoj sezoni imati 59 smještajnih jedinica.

Riječ je o hotelu koji trenutačno ima 44 prostrane sobe i apartmana, od čega većina ima pogled na grad Trogir, a pojedine sobe u stražnjem objektu imaju privatni jacuzzi.

Teška mehanizacija

- Usporedo s tom investicijom, u sljedećoj godini krenut ćemo u još jednu, i to značajniju investiciju u vrijednosti 25 milijuna eura. Riječ je o gradnji 25 luksuznih vila na zemljištu koje je u našem vlasništvu i u blizini je hotela. Ta je investicija trebala biti realizirana ove godine, ali smo je malo prolongirali zbog trenutačne situacije u svijetu, ali i zbog činjenice da nije baš ugodno obavljati građevinske radove dok su gosti u hoteli. Ne bi im bilo ugodno boraviti ovdje jer je zemljište u blizini hotela. Riječ je o velikim iskopima i ravnanju tla tako da će na gradilištu jedno vrijeme biti angažirana teška mehanizacija. Kad bismo sada krenuli, najveće gradilište bilo bi početkom lipnja, a to ne želimo u situaciji kad nam gosti borave u hotelu. U svakom slučaju investicija će krenuti uskoro. Izgledno je da će radovi početi u siječnju - objašnjava Stanka Karažija, direktorica Brown Beach House Croatia.

Direktorica otkriva da je potrebna dokumentacija za realizaciju te investicije ishođena tako da ne može doći do zastoja zbog papirologije. Ali kako je riječ o velikom i zahtjevnom poslu, pri realizaciji su moguće brojne prepreke koje mogu produljiti rokove.

- Za investiciju u proširenje kapaciteta, koja je u tijeku, možemo s velikom sigurnošću reći da će biti dovršena do travnja jer su radovi u punom jeku. Hotel smo zatvorili 30. rujna, a radovi su počeli 1. listopada. Radovi idu svojim prirodnim tokom i poprilično brzo. Čak i bolje od očekivanja - ističe Stanka Karažija, direktorice Brown Beach House Croatia.

Brown Beach House Croatia je otvoren 2016. godine. Sagrađen je rekonstrukcijom nekadašnje zgrade Duhanke. Prema riječima Stanke Karažije, stanje bookinga u ovom je trenutku odlično.

- Činjenica je da s obzirom na okolnosti i stanje u svijetu ljudi čekaju i u pravilu ne donose odluke, ali mi možemo biti zadovoljni stanjem bookinga za sljedeću sezonu. Stojimo iznenađujuće dobro. Već od 1. travnja iduće godine imamo rezervacije. U travnju imamo više termina kad je hotel potpuno zakupljen. U svibnju je stanje bookinga bolje, a u daljnjim mjesecima još bolje - otkriva Stanka Karažija.

Izvrsni rezultati

Karažija je zadovoljna poslovanjem ove godine s obzirom situaciju kakva je bila zbog pandemije.

- Radili smo praktički samo četiri mjeseca, a ostvarili smo čak 60 posto prometa iz 2019. godine. To su izvrsni rezultati u ovoj situaciji. Prvi smo u Hrvatskoj popunili vikend, a lipanj smo zatvorili sa 65 posto popunjenosti. Promijenili smo gotovo cjelokupnu strukturu gostiju. U 2019. godini većina naših gostiju dolazila je iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Australije... Ove godine su nam došli gosti iz Mađarske, Njemačke, Poljske, Švicarske, Austrije, Slovenije... Puno je bilo gostiju iz takozvanih autodestinacija. Imali smo puno i domaćih gostiju iz razloga jer smo prilagodili cijene domaćim gostima. Bilo je i gostiju iz BiH. Imali smo, naravno, uz sve poduzete epidemiološke mjere, i neka događanja. Na našoj terasi bio je koncert Frajli, u rujnu je bio Yacht Week, bili su nam gosti jednog automoto relija. Nije bilo onoliko događanja kako ih običavamo imati, ali smo ipak uspjeli nešto organizirati.

Direktorica Karažija otkriva da za sljedeću godinu najviše rezervacija dolazi iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, skandinavskih zemalja. - To i jesu naša tržišta s kojih nam ove godine nisu mogli doći gosti. Hoće li to ostati u konačnici, teško je reći, jer je situacija i dalje neizvjesna. Moja je procjena da ćemo dobiti miks ovogodišnjih i prošlogodišnjih gostiju. Znači dobit ćemo potpuno novu strukturu gostiju. Sljedeće godine možemo očekivati i auto i aviogoste - procjenjuje direktorica Brown Beach House Hotel & Spa.

Misija i fokus

Brown Hotels je kolekcija boutique hotela

Brown Hotels nije lanac, već kako vole njegovi menadžeri isticati, kolekcija mediteranskih boutique hotela. Sjedište je u Tel Avivu, a Brown Beach House Hotel & Spa u Trogiru do ove je godine bio prvi hotel grupacije u Europi. U veljači ove godine otvorena su još dva Brown Hotela u Grčkoj, no nakon samo mjesec dana poslovanja morali su zatvoriti te su od ovog mjeseca ponovno otvoreni.

- Misija i fokus hotela u sklopu Brown Hotels kolekcije je predanost usluzi, dizajnu, inovaciji, stilu i autentičnosti. Svaki naš hotel priča svoju priču - ističe Stanka Karadžija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 13:32