broj jedan u RH

U prvom kvartalu Xiaomi je prvi po broju isporuka pametnih telefona u Hrvatskoj

Xiaomi je i po prvi put zabilježio drugo mjesto po isporuci pametnih telefona u Europi
 Ranko Suvar/Cropix

Canalys, IDC i Strategy Analytics objavili su podatke za globalno tržište pametnih telefona za prvi kvartal ove godine, u kojem je Xiaomi zadržao treće mjesto po broju isporučenih pametnih telefona. Odlični rezultati za Xiaomi ostvareni su u Hrvatskoj, gdje je Xiaomi po prvi put zauzeo prvo mjesto po isporuci pametnih telefona. Xiaomi je, također, po prvi put zabilježio drugo mjesto po isporuci pametnih telefona u Europi.

Prema podacima Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021, Xiaomi je u prvom kvartalu 2021. zabilježio najbolje performanse ikad s rastom od 62 posto i isporučio 49 milijuna uređaja. Među pet vodećih proizvođača pametnih telefona, Xiaomi ima najveće povećanje broja isporuka u prvom kvartalu 2021.

Xiaomi je osnovan 2010. i trenutno je treći po veličini svjetski brend pametnih telefona. Uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT s 289,5 milijuna pametnih uređaja spojenih na svoju platformu, izuzev pametnih telefona i prijenosnika. Xiaomijevi proizvodi prisutni su na više od 90 tržišta širom svijeta. U kolovozu 2020. tvrtka se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je 46 mjesta više u odnosu na prethodnu godinu. Xiaomi je, također, zauzeo 7. mjesto među internetskim tvrtkama na popisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:36