Financijski izvještaj

U prvom kvartalu 2021. Kandit ostvario rast prihoda od prodaje za 11 posto

Iz Kandita pojašnjavaju da su preduvjet rasta i razvoja svakako investicije i kontinuirano ulaganje u nove projekte, tako da je u 2020. godini realizirano 1,9 miljuna kuna kapitalnih ulaganja
Dajana Mrčela
 KANDIT

Kandit je prvom kvartalu 2021.godine ostvario rast ukupnih prihoda od šest posto, dok su prihodi od prodaje veći za 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

„Nastavljen je rast EBITDA koja je za prvi kvartal ove godine veća za 23 posto. U zahtjevnom poslovnom okruženju, Kandit je fokusiran na daljnje unaprjeđenje poslovanja kroz efikasno upravljanje troškovima, tehnološki napredak te inoviranje proizvodnog programa. Projekti, koji su u 2020.godini zbog krize izazvane pandemijom COVID-19 stopirani ili prolongirani, realizirat će se ove godine te su sve razvojno-marketinške aktivnosti usmjerene na njihovu realizaciju “, izjavila je Dajana Mrčela, članica uprave Kandita.

Prodaja u konditorskoj industriji je u značajnoj mjeri sezonskog karaktera. Iz Kandita su podsjetili je u 2020. godini već u prvom kvartalu zabilježen slabiji promet za prigodni program, dok se ove godine osjetio određeni optimizam potrošača tako da je program za uskršnje blagdane i obilježavanje određenih datuma realiziran prema planu kako u Hrvatskoj tako i na izvoznim tržištima.

„Financijski izvještaj za Kandit za 2020. godinu revidirala je revizorska kuća KPMG. Fokusiranje na realizaciju profitabilnih programa, optimizacija troškova i fleksibilnost u prilagođavanju situaciji s koronavirusom rezultirali su ostvarenom EBITDA od 34,06 mil kn, uz maržu od 13,5 posto odnosno rastom od 24 posto u odnosu na 2019.godinu. Izvozna orijentacija tvrtke te realiziranje novih poslova na izvoznim tržištima rezultirali su udjelom izvoza u prihodima od prodaje od 47 posto“, ističe Dajana Mrčela.

Iz Kandita pojašnjavaju da su preduvjet rasta i razvoja svakako investicije i kontinuirano ulaganje u nove projekte, tako da je u 2020. godini realizirano 1,9 miljuna kuna kapitalnih ulaganja. Najznačajniji projekti usmjereni su na tehnološko unapređenje procesa proizvodnje čime se osigurava podloga za optimizaciju troškovne učinkovitosti i povećanje kapaciteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 09:10