DOPUNA DNEVNOG REDA

U prosincu izvanredna skupština Ine, odlučivat će se o hrvatskim članovima Nadzornog odbora

Vanđelić, koji je šef NO, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016., a Mikuljan od lipnja 2017.

Zgrada INA-e

 Tomislav Kristo/Cropix

Uprava Ine u srijedu je objavila dopunu dnevnog reda izvanredne skupštine sazvane za 17. prosinca, na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci.

Kako je priopćeno iz Ine, na skupštini će dioničari odlučivati o hrvatskim članovima NO temeljem zahtjeva Republike Hrvatske, koja je dioničar u Ini sa 44,84 posto udjela u temeljnom kapitalu te kompanije.

Kako se pojašnjava u prijedlogu, mandat članova Nadzornog odbora ističe 18. prosinca, a predlaže se da Mikuljan, Burilović i Vanđelić budu izabrani na mandat od šest mjeseci od dana donošenja odluke.

Vanđelić, koji je predsjednik NO, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu lani izabrani su na mandat od četiri godine. To su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár. Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Inače, na izvanrednoj skupštini Ine dioničari će odlučivati od dopunama poslovanja i izmjenama i dopunama Statuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 18:16