Konačno jedna pozitivna vijest oko hrane u ovo doba koronavirusa. U najvećem hrvatskom stakleniku, onom tvrtke Belje u Mitrovcu, u Baranji, beru se prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica odmah nakon branja je transportirano prema distributivnim centrima i trgovinama kako bi se našle u prodaji prije Uskrsnih blagdana, izvjestili su iz Belja.
Proizvodnja rajčica u stakleniku u Mitrovcu odvija se cijele godine, a svježe rajčice se beru od travnja do prosinca. U stakleniku Belja uzgajaju se grapolo i beef rajčice, a za razliku od uvoznih rajčica koje su ranijih godina dominirale na tržištu, domaće rajčice su zrele, ukusne i sočne, poručuju Baranjci.
- Godišnje u našem stakleniku uberemo 2.700 tona rajčica i zajedno s ostalim hrvatskim proizvođačima osiguravam...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....