Sukladno preporukama

U Lidlu povećan limit za beskontaktno plaćanje do 250 kuna

Prosječna transakcija platnom karticom u Hrvatskoj iznosi oko 225 kuna,
 Lidl Hrvatska

U trgovačkom lancu Lidl Hrvatska od 31.3. moguće je beskontaktno plaćanje do 250 kuna, umjesto dosadašnjih 100 kuna. Kupci će plaćanje bez unošenja PIN-a do 250 kuna moći vršiti karticama svih banaka.

Ovakva odluka donesena je sukladno preporukama Hrvatske narodne banke, a kako bi se smanjile mogućnosti zaraze koronavirusom, a uzimajući u obzir savjete Stožera civilne zaštite RH i Zavoda za javno zdravstvo, koji uključuju minimiziranje kretanja i međusobnih kontakata, te izbjegavanje dodirivanja predmeta i površina izloženih virusu. Obzirom na to da prosječna transakcija platnom karticom u Hrvatskoj iznosi oko 225 kuna, u HNB-u smatraju da će s ovim novim limitom biti obuhvaćen velik dio svakodnevnih platnih transakcija građana.

Mjere opreza u Lidlu

Podsjetimo, sukladno mjerama oprezama, u sve Lidlove trgovine postavljene su zaštitne pleksi ograde kao barijere na blagajnama koje omogućavaju dodatnu zaštitu u interakciji zaposlenika i kupaca. Zaštitari na ulazu u Lidlove trgovine reguliraju količinu ljudi koja istovremeno ulazi u trgovinu. Postavljeni su i dozatori sa sredstvima za dezinfekciju ruku na ulazima trgovina, a prije obavljanja kupnje. Također, na odjelu pekarnice svi su pekarski proizvodi prethodno zapakirani.

Lidl Hrvatska

U Lidlu brinu i da su njihovi zaposlenici informirani o mjerama zaštite sebe i kupaca te da ih pažljivo poštuju. Posebno se pazi na dostupnost higijenskih sredstava kao što su: jednokratne rukavice, zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva, dezinfekcijski sapun i ubrusi za brisanje u svim prostorijama trgovine te u sanitarnim čvorovima za kupce i djelatnike. Postavljene su oznake upozorenja kojima se apelira na održavanje minimalno 2 metra razmaka na blagajnama te općenito na odgovorno ponašanje kupaca.

Iz Lidla naglašavaju da u svojim skladištima vrše temeljitu dezinfekciju pri ulasku i zaprimanju robe. Također, Lidl Hrvatska i ovu priliku želi iskoristiti kako bi svoje kupce pozvao da kupuju oprezno i odgovorno te kako bi još jednom zahvalio svim svojim zaposlenicima koji svakodnevno predano rade kako bi svima nama olakšali dostupnost namirnica i ostalih potrepština.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:45