POTVRDA VISOKE STRUČNOSTI

U Iskra brodogradilištu Šibenik servisirana jedna od najljepših jedrilica na svijetu

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu

Superjahta "Burrasca", jedan od najljepših luksuznih jedrilica u svijetu, servisirana je i pripremljena za novu plovidbenu sezonu u Iskra brodogradilištu Šibenik čime su šibenski brodograditelji ponovno potvrdili svoju visoku stručnost i sposobnost te globalnu konkurentnost u segmentu usluga servisiranja, održavanja, popravaka i remonta jahti. Posebno je važno da je Iskra brodogradilište Šibenik radovima na jahti "Burrasca", koja je izgrađena od aluminija, potvrdilo svoje vrhunske kompetencije koje je dosegnula upravo na gradnji i održavanju aluminijskih brodova.

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu. Sezona remonta intenzivira se upravo u proljetnom razdoblju, kako bi jahte i drugi brodovi bili spremni za nautičku sezonu.

"Prošle godine godine upravo u ovo vrijeme zbog lockdowna, koji je uključivao i zabranu kretanja, velik dio klijenata odgodio je radove, no sada su ipak optimističnija očekivanja. Sve se to pozitivno odražava na potražnju remontnih usluga za što su šibenski brodograditelji pripravni, a dokazali su se kvalitetom i pouzdanošću na globalnom tržištu, što je i potvrđeno dolaskom superjahte "Burrasca" na remont upravo u Šibenik", ističu u Upravi Iskra brodogradilišta Šibenik.

Na "Burrasci" je u Iskra brodogradilištu Šibenik obavljen popravak desne osovine brodskog vijka radi izmjene brtvenice, očišćen je i obojen podvodni dio trupa, a obavljeni su i radovi na pramčanom porivniku (bow thrustera) te niz sitnijih popravaka i postupaka redovnog održavanja.

"Burrasca" je luksuzna superjahta, jednotrupna jedrilica duga 56 i široka 11,5 metara. Izgrađena je prema projektu dizajnera brodova Rona Hollanda u talijanskom brodogradilištu Perini Navi 2003. godine. Njena bruto težina je 497 tona. Plijeni elegancijom, a imponira svojim jarbolima koji joj daju osobitu ljepotu. Njena vrijednost kreće se oko 15.500.000 dolara, a uređena je kao luksuzna vila. Ima pet kabina s maksimalnim komforom za 12 putnika, a opslužuje ju 8 članova posade. Službeno se ne priopćava u čijem je vlasništvu ta megajahta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:27