Premašen iznod od 17 mil. kuna

U FZOEU u dva dana stiglo više od 2.200 prijava za poticaje za električna vozila

Za kupnju eko vozila građani su mogli dobiti od pet do 80 tisuća kuna
Sufinanciranje električnih vozila izazvalo je veliki interes kod građana
 FZOEU

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) u dva dana zaprimio je više od 2.200 prijava za sufinanciranje električnih vozila, s time da je oko 400 prijava je dostavljeno na prijamni ured Fonda, dok su ostali zahtjevi dostavljeni poštom, priopćili su iz te institucije.

„Zahtjevi koje smo zaprimili do sad višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna. Očekujemo kako će poštom stići još određeni broj prijava do sredine idućeg tjedna, kada ćemo ih sve zajedno rangirati prema vremenu predaje i krenuti u detaljnu obradu. Bit će prihvaćeni svi zahtjevi koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva i imaju potpunu dokumentaciju te budu u okviru raspoloživog budžeta.“ rekao je direktor Fonda Dubravko Ponoš, ističući kako se Poziv za građane privremeno zatvorio danas od 15 sati.

Za kupnju eko vozila građani su mogli dobiti do 40 posto iznosa sredstava, odnosno od pet do 80 tisuća kuna, ovisno o kategoriji vozila. Na prošlogodišnjem javnom pozivu najbrojniji su bili zahtjevi za sufinanciranje električnih bicikala.

„Cilj nam je ovim programom omogućiti građanima da lakše odaberu ekološki prihvatljiviji način prijevoza, osobito u gradovima i na kraćim rutama, zbog čega su u sustav poticaja uključeni električni bicikli“, istaknuo je Ponoš te najavio kako će nakon sufinanciranja električnih vozila građanima uslijediti sličan program i za tvrtke i lokalne jedinice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:44