VIEW

Tvrtka u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova kupuje golemi hotel u Postirama za 47 milijuna eura

Izvanredna skupština Jadrana odobrila je upravi te tvrtke da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam

Hotel View

 Sasa Buric/Cropix

Izvanredna skupština crikveničke hotelske tvrtke Jadran odobrila je u srijedu upravi te tvrtke da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču do iznosa od 47,1 milijun eura, izvijestili su iz Jadrana.

S tvrtkom Adria Coast Turizam Jadran je već ranije, 1. lipnja ove godine, sklopio ugovor za zakup tog novoizgrađenog i ovog ljeta otvorenog hotela u Postirama, a sada je skupština odobrila i njegovu kupnju, dodaju iz Jadrana.

Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o., u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenički Jadran sada u portfelju ima 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju, a to je ukupno više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima i više od 1.300 parcela u kampovima.

Iz Jadrana ističu da su novom kupnjom poslovanje osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri proširili i na otoke u Dalmaciji, i to sve od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi te osigurali snažnu financijsku podršku.

"Kupovinom Grand hotela View osnažili smo vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima", poručio je član uprave Jadrana Ivan Safundžić.

Tom akvizicijom, dodaje, izravno doprinose i ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije.

Grand hotel View nosi četiri zvjezdice, ima 230 soba i apartmana, bazene, wellness i spa, kongresnu dvoranu i drugo.

Od otvaranja ranije ovog ljeta hotel je, kako naglašavaju iz Jadrana, izrazito dobro popunjen, rezervacije su dobre i do kraja glavne sezone, kao i najave za posezonu te se od svega očekuju i izuzetno uspješni poslovni rezultati.

Najavljuju da krajem sezone kreću s uređenjem plaže hotela, što će povećati vrijednost i kvalitetu ponude te se sveukupno odraziti i na razvoj Postira i Brača uz otvaranje novih radnih mjesta lokalnom stanovništvu, kojih je sada trećina među zaposlenima.

Safundžić kaže da će to donijeti i "puniju blagajnu lokalne samouprave, ali i potaknuti razvoj drugih djelatnosti na otoku, od smještaja za sezonske radnike, do usluga prijevoza i svih drugih koje nadopunjuju ponudu hotela".

Tko su investitori Hotela View, a tko vlasnici tvrtke Jadran

Investitor u gradnju Hotela View u Postirama je zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, čiji su vlasnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac, Josip Jurčević, tvrtka Iskraemeco koja je u vlasništvu slovenske tvrtke Iskra impuls i Toni Bračić, inače vlasnik postirskog hotela Pastura.

Većinski vlasnici tvrtke Jadran su mirovinski fondovi Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:02