‘Papak kuhar‘

Tvrtka slavnog hrvatskog chefa Mate Jankovića pred stečajem, objavljeno i koliki je dug

Proslavljeni chef i sudionik kulinarskih showova često je isticao kako se bavi savjetovanjem u gastronomiji i marketingu
Mate Jankovic
 Marko Miscevic/cropix

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za otvaranje stečaja nad Papak kuharom j.d.o.o, tvrtkom proslavljenog hrvatskog chefa Mate Jankovića zbog utvrđenog duga nešto većeg od 85.000 kuna.

Sudskim zaključkom naređuje se Mati Jankoviću kao pravnom zastupniku 'Papak kuhara' da u zakonskom roku od osam dana sudu dostavi izvješće o financijskom stanju tvrtke, a u protivnom odredit će se njegovo saslušanje.

“U slučaju neodazivanja na saslušanje sud može osobi ovlaštenoj za zastupanje dužnika odrediti dovođenje, a može je i kazniti novčanom kaznom u iznosu do 10.000 kuna”, ističe se u sudskoj odluci u kojoj je navedeno i da je ročište o pokretanju stečaju Jankovićeve tvrtke zakazano za 1. srpnja.

Janković je 'Papak kuhar' kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o) osnovao u srpnju 2018. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a u sudskom registru navodi se kao direktor i jedini osnivač tvrtke, prema podacima Fine, sa samo jednim zaposlenim.

Proslavljeni chef, sudionik kulinarskih showova i promotor piva Mate Janković poznat je i po kuhanju stradalnicima potresa u Petrinji. U svojim čestim medijskim nastupima isticao je i kako se 'Papak kuhar' bavi savjetovanjem u gastronomiji i marketingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2023 18:04