Nova investicija

Tvrtka ACI iskazala je interes za kupnju najveće slovenske marine Portorož

ACI stalno istražuje i analizira mogućnosti novih akvizicija, posebice u domeni nautičkog turizma
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2018. 18:28

Iz tvrtke Adriatic Croatia International Club-ACI u petak su u povodu napisa u više slovenskih medija da kupuju najveću slovensku marinu Portorož, izvijestili da su iskazali načelno zanimanje za tu akviziciju, no da je to za sada na isključivo pravno neobvezujućoj osnovi.

ACI je hrvatska nautička kompanija u većinskom državnom vlasništvu, u čijem je sustavu najviše marina na hrvatskom Jadranu,  odnosno 22 od Istre do Dubrovnika i na otocima.

"ACI stalno istražuje i analizira mogućnosti novih akvizicija, posebice u domeni nautičkog turizma, a marina Portorož, kao i niz drugih lokacija na Jadranu svakako su zanimljive sa svojim komercijalnim potencijalom. Stoga ACI provodi postupke analize poslovanja koji prethode razmatranju mogućnosti stupanja u eventualne pregovore, te je iskazao načelni interes za akvizicijom društva Marina Portorož DD, no za sada na isključivo pravno neobvezujućoj osnovi", ističu iz ACI-ja u petak na Zagrebačkoj burzi.

Poručuju i da će o daljnjim koracima, ako bude potrebe, izvijestiti investicijsku javnost.

Pojedini slovenski mediji objavili su kako hrvatska država kupuje tu najveću slovensku marinu, odnosno da se hrvatski ACI uključio u 'igru' za njezinu kupnju u "pet do 12", te da pregledava poslovanje marine, ali da se za sada ne zna kada će i hoće li predati i obvezujuću ponudu.

Pišu i da je Marina Portorož u vlasništvu slovenskih Terma Čatež, koji ju manje-više ozbiljno prodaju već nekoliko godina, no prošle je godine prodaju te Marine tražio američki financijski fond York, koji je kreditor Terma Čatež.

Četiri su kandidata pozvani na kupnju, među kojima je i singapurska korporacija Sutli te srbijanski poduzetnik Miodrag Kostić, a pišu i da se vrijednost posla procjenjuje na oko 21 milijun eura.

Linker
06. listopad 2020 10:32