JAČA SURADNJA

Turističke zajednice klastera južna Istra potpisale Sporazum o udruživanju

Zajedničko provođenje aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije južne Istre
Medulin
 Danijel Bartolic/Cropix

Turističke zajednice klastera južna Istra - TZ Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan i Marčana, odlučile su još jače intenzivirati svoju suradnju i potpisale su Sporazum o udruživanju u cilju zajedničkog provođenja aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije južne Istre. Za 2020. godinu pripremila su se dva projekta koja su se željela, shodno financijskim mogućnostima, implementirati u cijeloj destinaciji: brendirati destinaciju kao Pet friendly – prijatelj kućnih ljubimaca, te trasirati, označiti i promovirati trail staze u destinaciji.

- Kako je 2020. godina bila označena korona virusom navedeno se nije realiziralo. Hrvatska turistička zajednica je krajem 2020. godine donijela uredbu kojom je svim udruženima podijelila sredstva sakupljena u Fond za udružene u 2020. godini, te nam je uplaćeno 178.335 kuna. S obzirom na dobivena sredstva klaster južne Istre odlučio je da će krenuti sa realizacijom projekta Pet friendly za koji će se izraditi vizualni identitet, te će se brendirati zainteresirani smještajni i ugostiteljski objekti. Također će se evidentirati sve dostupne usluge i sva dostupna infrastruktura u destinaciji za kućne ljubimce. Nakon sakupljenih svih informacija navedene će se plasirati na web stranice i društvene mreže svih turističkih zajednica klastera i pokrenuti će se promocija, na početku, prema bližim tržištima tj. prema onima koji će biti interesantni kao potencijalni gosti shodno cijeloj situaciji povezanoj sa korona virusom - navode iz klastera.

Također se nadaju da će uskoro izaći i poziv za dodjelu sredstava Fonda za udružene za 2021. godinu, te da će s dodatno dobivenim sredstvima moći uložiti u infrastrukturu za kućne ljubimce.

- Pozivamo sve zainteresirane smještajne objekte da se jave u svoje turističke zajednice klastera južne Istre i ispune upitnik kojim će definirati svoju usmjerenost ka kućnim ljubimcima. Također pozivamo i sve ugostiteljske objekte da se jave ukoliko primaju kućne ljubimce kako bismo ih mogli brendirati i navesti kao pet friendly objekte, ali i sve ostale subjekte koji pružaju usluge i proizvode za kućne ljubimce kako ne bismo nikog propustili - poručili su u južnoistarskom klasteru TZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:54