Istraživanje

Turistička kompanija treću godinu zaredom među najpoželjnijim hrvatskim poslodavcima

Uspješno je „pauzirano“ poslovanje, očuvana su sva radna mjesta te se poduzeće paralelno pripremalo za „restart“
Valamar, Rabac
 Valamar

Valamar Riviera je zauzela visoko 6. mjesto na ljestvici najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, skočivši za jedno mjesto na ljestvici najboljih u odnosu na prošlu godinu. Valamar je 3. godinu zaredom jedina turistička kompanija koja se nalazi u društvu top 20 poslodavaca u Hrvatskoj po izboru gotovo 20.000 ispitanika istraživanja portala MojPosao koje se provodilo u 2019. i 2020. godini.

„Drago nam je što je javnost i ove godine prepoznala Valamar kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i što smo i dalje prvi izbor poslodavca u turizmu. Posebno nam je drago ovo priznanje dobiti u izazovnoj godini kao što je 2020. u kojoj nam je ključni prioritet očuvanje radnih mjesta uz ponovno pokretanje poslovanja u čemu su nas podržali naši socijalni partneri kao i naši djelatnici. Postupnim otvaranjem Valamarovih hotela i kampova tijekom lipnja na posao vraćamo sve veći broj zaposlenika sukladno potrebama posla sa zajedničkom željom da što uspješnije odradimo ovu sezonu“, izjavila je Ines Damjanić Šturman, direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri.

U proteklih 90 dana fokus Valamara bio je na upravljanju krizom uzrokovanom COVID-19 epidemijom. Uspješno je „pauzirano“ poslovanje, očuvana su sva radna mjesta te se poduzeće paralelno pripremalo za „restart“ pri čemu su prioriteti bili očuvati radna mjesta, osigurati likvidnost do normalizacije poslovanja u 2021. godini, modificirati proizvode i usluge s ciljem povećanja sigurnosti gostiju te ubrzati projekte digitalizacije.

Biti i ostati najpoželjniji poslodavac u turizmu jedan je od strateških ciljeva Valamar Riviere. S više od 20% udjela u BDP-u Hrvatske i oko 110.000 djelatnika, sektor turizma jedna je od ključnih strateških grana na koju je direktno ili indirektno vezano svako treće radno mjesto u gospodarstvu Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:51