PRIJAVE SU OTVORENE

Treće izdanje ‘Škole za ženski leadership u digitalno doba‘ u Pragu od 17. do 22. srpnja

Cilj je prepoznati talent koji imaju žene i proaktivno ga podržavati, osnažujući ih da preuzmu vodstvo u tehnološkoj revoluciji.
 Promo

Potaknuti velikim uspjehom “Zimske škole za ženski leadership u digitalno doba” koja je održana u veljači, Huaweijeva europska leadership akademija objavila je da će se Ljetna škola za ženski leadership u digitalno doba održati od 17. do 22. srpnja 2022. u Pragu.

image
Promo

Projekt “Škola za ženski leadership u digitalno doba” dio je Huaweijeve inicijative “Seeds for the future” i kao takva predstavlja stalnu predanost tvrtke daljnjoj digitalnoj inkluziji, posebno kada je u pitanju spolna razlika te stvaranje svijeta u kojem žene ne samo da sudjeluju, već napreduju i vode nas u digitalnu budućnost.

Tony Jin, glavni predstavnik Huaweija u europskim institucijama istaknuo je: “Nadolazeća ljetna škola je još jedna odlična prilika za buduće vođe kako bi stekli nove uvide u moderne tehnologije. Huawei ostaje predan poticanju europskih talenata i veselim se suradnji s našim partnerima iz Češke kako bi omogućili još snažnije obrazovno iskustvo. Sretan sam i zahvalan što mogu obznaniti ovu vijest dva dana nakon obilježavanja Dana Europe”.

Cilj Huaweijeva projekta “Škole za ženski leadership u digitalno doba” je prepoznati veliki talent koji imaju žene i proaktivno ga podržavati, osnažujući ih da preuzmu vodstvo u tehnološkoj revoluciji.

image
Promo

"Žene moraju biti u mogućnosti oblikovati i voditi razvoj tehnologije i upravo zato naš kurikulum osposobljava mlade žene alatima koji su im potrebni da budu na čelu digitalne tranzicije u Europi. Bilo da dolaze iz društvenih ili znanstvenih područja, žene imaju ključnu ulogu u tehnološkoj industriji. Nitko nije isključen iz razvoja novih tehnologija. Štoviše, postojanje različitosti unutar industrije je prvi korak izgradnje uistinu jednakog svijeta lišenog pristranosti i diskriminacije”, rekla je Berta Herrero, programska direktorica Škole za ženski leadership u digitalno doba.

Prijave su otvorene do 31. svibnja 2022. Neovisna komisija odlučit će o 29 sudionica koje će dobiti priliku potpuno besplatno sudjelovati u programu koji uključuje masterclass predavanja, timske projekte, aktivno učenje i nova kulturna iskustva. Među njima će biti sudionice iz svih 27 članica Europske Unije te jedna iz Ukrajine i jedna sa zapadnog Balkana. Ovogodišnja zimska škola okupila je gotovo 2,500 prijavljenih studentica i mladih stručnjakinja iz čitave Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 00:00