MOŽE I BEZ ISKUSTVA

‘Traže se ipak domaći, još ako je žena i blizu 40-e... A plaća? I po 2000 eura, ali očekujte krv, znoj i suze!‘

‘Pa kako su vas dosad prijavljivali poslodavci, ne valjda ne punu plaću? Minimalno je 1200 eura‘, govori poslodavac koji traži radnike

Za posao konobara možete se prijaviti i ako u životu niste nosili tacnu - samo treba imati volje i talenta za posao

‘Pa kako su vas dosad prijavljivali poslodavci, ne valjda ne punu plaću? Minimalno je 1200 eura‘, govori poslodavac koji traži radnike

"Dobar dan, javljam se na oglas koji ste dali za restorane po Jadranu, za posao konobara. Zanima me naravno plaća i ostali uvjeti, kako se dijeli bakšiš, gdje se spava, ima li slobodnih dana i kako se dobiju?"

"Ako ste već radili na sezoni, znate da u sezoni nećete imati slobodan dan, to vam je tako u ugostiteljstvu na sezoni, ja sam vlasnik restorana i dnevno radim po 16 sati, to je takav posao. Plaća je 1800 eura za konobara s iskustvom, i naravno bakšiš, ako nemate iskustva, možemo pričati o 1200 eura. Kakvo je vaše dosadašnje iskustvo?"

Ovako počinje gotovo svaki od stotina tisuća razgovora za posao koji se ovih dana vode na relaciji poslodavaca i budućih sezonaca u potrazi za dobrom prilikom. Veliki poslodavci manje-više su se dosad ekipirali, za male poslodavce stresni s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. srpanj 2025 13:36