Beogradski ured

Todorićev odvjetnik Veljko Tomanović: 'Nagodba neće opstati jer je pravno neodrživa'

U odvjetničkom timu smatraju da je nagodbu iznjedrilo tijelo koje nije legitiman predstavnik vjerovnika
Ivica Todorić
 Boris Kovačev / Hanza Media

“Nagodba je pravno neodrživa i neće opstati”, riječi su kojima je jučer na N1 televiziji nagodbu za Agrokor okarakterizirao Veljko Tomanović, član međunarodnog odvjetničkog tima Ivice Todorića.

Hoće li nagodba pasti odmah ili do 10. srpnja, ili možda čak kasnije, s obzirom na to da rok 10. srpnja, kako je za N1 pojasnio Tomanović, postoji za izvanrednu Upravu, ali ne i za sutkinju, po njihovu je mišljenju, izgleda, manje bitno. U odvjetničkom timu Ivice Todorića, naime, smatraju da je nagodba pravno neodrživa i da ne može opstati u ovakvom obliku. Razloga za to, objasnio je Tomanović, ima više, a kao glavne je naveo da nisu ispunjeni formalni uvjeti jer je nagodbu iznjedrilo tijelo koje, po njihovu mišljenju, nije legitiman predstavnik vjerovnika, kao i da je ona “nespretno ispravljena”, zbog čega bi i rok za glasanje o njoj morao biti produljen. Tu su, dodao je Tomanović, i drugi sporni elementi poput materijalnih nedostataka u nagodbi, propusta, nejednakog tretmana vjerovnika...

Pokušali smo jučer doći do Odvjetničkog ureda Tomanović, kao i do Veljka Tomanovića, no bezuspješno. Ono što znamo o tom uredu jest da mu je na čelu Zdenko Tomanović, otac Veljka Tomanovića i jedan od najpoznatijih odvjetnika u Srbiji. Iza Zdenka Tomanovića je, inače, stoji na stranicama njegova ureda, više od 36 godina iskustva u pravosuđu. Svojedobno je branio i Slobodana Miloševića, i Jocu Amsterdama, a sada mu je, opet prema pisanju medija, klijent i srpski tajkun Miroslav Mišković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:19