Stephen Lam/AFP
dobre reakcije potrošača

Tesla udvostručio isporuku vozila u prvom tromjesečju: ‘Dodatno proširujemo kapacitete‘

Teslina sposobnost da proizvede približno jednak broj vozila u prvom tromjesečju kao i u četvrtom tromjesečju 2020. ‘iznimka je u širem trendu globalne proizvodnje lakih vozila, kažu u J.P.Morganu
Piše: Novac.hr/HinaObjavljeno: 06. travanj 2021. 12:24

Američki proizvođač električnih vozila Tesla objavio je da je u prvom tromjesečju isporučio dvostruko više vozila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, ističući solidnu potražnju u Kini.

Tesla je u ponedjeljak izvijestio da je u razdoblju od siječnja do ožujka isporučio ukupno 184.800 vozila, dvostruko više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Analitičari su prema podacima Refinitiva očekivali da će isporučiti 177.822 vozila.

U Tesli ističu dobre reakcije potrošača u Kini na Model Y, dodajući da ubrzano proširuju kapacitete prema zacrtanoj razini.

Kompanija navodi i da je u prva tri ovogodišnja mjeseca proizvela nešto više od 180 tisuća vozila, gotovo dvostruko više nego u istom lanjskom razdoblju. 

Teslina sposobnost da proizvede približno jednak broj vozila u prvom tromjesečju kao i u četvrtom tromjesečju 2020. "iznimka je u širem trendu globalne proizvodnje lakih vozila", napisali su analitičari investicijske banke J.P.Morgan.

Linker
06. travanj 2021 12:25