Nadogradnja postojećih kapaciteta

Telemach Hrvatska s Nokijom uvodi optičku mrežu nove generacije

Suradnjom Telemacha Hrvatske i Nokije optička mreža nove generacije će, kako ističu, omogućiti nove ultrabroadband usluge s brzinama od 10 Gbps milijunima korisnika u Hrvatskoj i diljem jugoistočne Europe

Telemach Hrvatska u suradnji s Nokijom uvodi optičku mrežu nove generacije, u sklopu najavljenih ulaganja matične kompanije Telemacha United Grupe od više od 500 milijuna eura u idućih pet godina u proširenje optičke mreže i nadogradnju postojećih kapaciteta, izvijestili su u utorak iz Telemacha.

Suradnjom Telemacha Hrvatske i Nokije optička mreža nove generacije će, kako ističu, omogućiti nove ultrabroadband usluge s brzinama od 10 Gbps milijunima korisnika u Hrvatskoj i diljem jugoistočne Europe.

"Potpomognut United Grupom, Telemach Hrvatska uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju tzv. future-proof mreže, a Telemach također ulaže i dodatnih 130 milijuna eura u nadogradnju svoje mobilne mreže, s fokusom na proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže u 2021.", iznose iz tog telekoma.

Kao rezultat tih ulaganja, Telemach Hrvatska će uskoro kombinirati "najbolju fiksnu mrežu dostupnu u Hrvatskoj s najboljom kvalitetom mobilne mreže i novim mobilnim uslugama dostupnima u zemlji".

Telemach Hrvatska (ili bivši Tele2 Hrvatska) dio je United Grupe od svibnja 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:24