TRGOVANJE

Tehnološke dionice profitirale: Dionicom tvrtke Span trgovano 70 posto više

Zagrebačka burza dodjelila nagradu zadnjoj IT tvrtki koje je u Hrvatskoj napravila IPO

Nikola Dujmović, predsjednik uprave tvrtke Span na 12. dodjela godišnjih nagrada Zagrebačke burze

 Lucija Ocko/Cropix

U proteklih jedanaest mjeseci 2023. godine protrgovano je s 561.371 dionicom tvrtke Span. Riječ je o porastu trgovanja tom dionicom od 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a kao rezultat Zagrebačka burza dodjelila je nagradu tvrtki Span.

Trgovanje dionicom Spana ZSE-u je povećalo promet u trgovanju za gotovo 30 milijuna eura.

Nikola Dujmović, predsjednik Uprave tvrtke Span na 12. dodjeli nagrada Zagrebačke burze izjavio je da je iznimno ponosan na postignuti rezultat.

- Od početka nam je želja bila da se našom dionicom što više trguje, a ova nagrada u kategoriji dionice s najvećim porastom prometa potvrđuje da u tome i uspijevamo - kaže Dujmović, koji je ujedno i pojedinačno najveći dioničar Spana.

Dodaje da mu je drago da interes za dionicom tvrtke ne jenjava.

- Drago mi je da smo i dalje zanimljivi ulagačima te ćemo nastaviti razvijati kvalitetne i transparentne odnose sa svim našim dioničarima, a kojih je danas više od dvije tisuće - naglasio je predsjednik Uprave Spana.

Span je već nagrađen od strane Zagrebačke burze 2021. godine, kada je primio nagradu za doprinos razvoju domaćeg tržišta kapitala. Razlog je bio prvi tehnološki IPO u Zagrebu nakon nekoliko desetljeća.

Nakon toga je i M SAN grupa najavila da će, vrlo izvjesno, ići u narednom periodu u IPO na Zagrebačkoj burzi.

U Spanu navode da njihova dionica od izlaska na Zagrebačku burzu ostvaruje dobre rezultate.

Inače, prilikom odabira najboljih, Odbor za Nagrade razmatrao je objektivne i statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala. Nagradu za dionicu s najvećim porastom prometa u odnosu na prošlu godinu osvojio je Span.

- Svega šest mjeseci nakon IPO-a uvrštena je u sastav indeksa CROBEX® i CROBEXtr®, dok je u ožujku ove godine ušla u sastav 10 najlikvidnijih dionica, odnosno uvrštena je u indeks CROBEX10® i CROBEX10tr®. Također, najveći pružatelj dioničkih indeksa na globalnoj razini, MSCI, uvrstio je nedavno Spanovu dionicu u MSCI Frontier Market Small Cap Indeks, što joj daje dodatnu vidljivost kod globalnih investitora - navode u Spanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:18