Inovacija

Tehnix u 7 dana izbacio novi proizvod: 'Korona kabinu vozači koriste i u Luksemburgu'

Kabine su namijenjene za maksimalno četiri osobe, hrana se ubacuje u poseban pretinac, bez međusobnog kontakta
Kabina tvrtke Tehnix
 Tehnix

Međimurski Tehnix razvio je i proizvodi Mobilnu korona kabinu za prevenciju virusa i za osobe s virusnim simptomima.

Mobilna kabina, veličine 3x6,40 metara, opremljena kuhinjom, kupaonicom i prostorom za spavanje, ima sustav grijanja i ventilacije te je pogodna za duži boravak. - Kabinu smo razvili prvenstveno zbog naših vozača koji voze u Europu. Oni po dolasku ostavljaju kamion koji se dezinficira, a njih se smješta u sterilnu korona kabinu, gdje se mogu odmoriti i u njoj ostaju do nove vožnje. To je prevencija za njih i ljude oko njih. Kabina je za zdrave, da izbjegnu bolesne, ali i za bolesne, da ne zaraze zdrave - govori vlasnik Tehnixa Đuro Horvat.

Vozači u cijelom tom procesu nemaju kontakt s drugim ljudima. Na postupanje ih se navodi telefonom, a direkcija dobiva impuls kad vozač stigne u kabinu. - Kabine su namijenjene za maksimalno četiri osobe, hrana se ubacuje u poseban pretinac, bez međusobnog kontakta. Kabina je postavljena i u Luxemburgu, a služi odmoru Tehnixovih vozača tijekom putovanja.

Od ideje do realizacije korona kabine trebalo je tjedan dana, a Đuro Horvat kaže da iz Hrvatske, Europe i svijeta već pristižu narudžbe za kabinu, koja stoji 130.000 kuna.

On smatra da su kabine, osim za prevenciju, idealne za liječenje oboljelih u slučaju nedostatka bolničkih kapaciteta. Jednako tako, mogu ih nabaviti i privatne osobe.

U ovom su trenutku u tijeku su razgovori o izgradnji Istraživačkog centra u Splitu, danas prvenstveno namijenjenog istraživanju lijeka za Covid-19. - Specijalnim modularnim sustavom gradnje sagradili bismo centar na četiri kata, površine 2000 četvornih metara - otkriva Đuro Horvat.

Iz Tehnixa najavljuju i inovativni sustav beskontaktnog odlaganja smeća, također sa svrhom prevencije virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 08:47