PONUDA ZA PREUZIMANJE

Tankerska plovidba ima 39,1 posto dionica Atlantske plovidbe: Objavit će javnu ponudu u zakonskom roku

Flotu Atlantske plovidbe sačinjava 11 bulk carriera, te grade dva broda u kineskim brodogradilištima

Tankerska plovidba preuzima tanker/Ilustrativna fotografija

 Cropix/Cropix

Zadarska Tankerska plovidba izvijestila je putem stranica Zagrebačke burze kako je nastala obveza da objavi ponudu za preuzimanje Atlantske plovidbe . Iz Tankerske plovidbe su izvjestili da će to da će to učiniti u zakonskom roku. Tankerska plovidba, naime, sudjelovala je u postupku dokapitalizacije Atlantske plovidbe, koja je završila 11. listopada. U tom postupku je u pisala i uplatila 638.501 dionicu Atlantske plovidbe, što je 32,65 posto temeljnog kapitala Atlantske plovidbe. Tako Tankerska plovidba sa dionicama koje posjeduje otprije sada ukupno ima 818.563 dionice Atlantske plovidbe, što je 39,1 posto temeljnog kapitala . Kako je prešla prag od 25 posto obvezna je dati ponudu za preuzimanje.

Javna ponuda postojećim dioničarima za upis novih dionica Atlantske plovidbe za povećanje temeljnog kapitala istekla je 11. 10. 2023. godine. Dakle, u dokapitalizaciji Atlantske plovidbe imali su pravo sudjelovati samo postojeći dioničari ili preciznije, samo dioničari koji su do 28.07. 2023. godine imali dionice Atlantske plovidbe. Podsjetimo, Atlantska plovidba je putem Zagrebačke burze objavila javni poziv dioničarima za povećanje temeljnog kapitala, upisom do najviše 697.760 novih dionica. Raspon cijene po dionici je od 53, 5 do 60 eura, a pravo upisa novih dionica imaju postojeći dioničari Atlantske plovidbe.

Izvršni direktori i Upravni odbor utvrdili su da će se nove dionice izdati po cijeni od 53,50 eura po dionici.

Sredinom listopada Atlantska plovidba je izvijestila da su izvršni direktori i Upravni odbor donijeli odluku da se temeljni kapital tvrtke povećava s dosadašnjih 55,57 milijuna eura na 83,35 milijuna eura i to izdanjem 697.750 novih redovnih dionica.

Tankerska plovidba ima šest produkt tankera u sklopu TNG-a, tri bulk carriera i četiri tankera za prijevoz sirove nafte u Tankerskoj plovidbi. Ima i šest katamarana u sklopu tvrtke TP Line koja je, također kao i TNG, u 100 postotnom vlasništvu Tankerske plovidbe.

Flotu Atlantske plovidbe sačinjava 11 bulk carriera te grade dva broda u kineskim brodogradilištima . Atlantska plovidba je obavjestila kako je 3. studenoga 2023. godine potpisan ugovor o prodaji novogradnje H/82 - 278 za cijenu od 37, 625 milijuna dolara. Primopredaja novim vlasnicima izvršit će se po preuzimanju broda u brodogradilištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:04