Zeleni plan

Taksi platforma prva u Europi uvela e-bicikle: 'To nam treba, posebno u ovim vremenima'

Vjerujemo da bi mikromobilnost trebala biti pristupačna i povoljna, posebno u ovim vremenima
Bolt e-bike
 Bolt

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

Iz Bolta su priopćili da je uvođenje električnih bicikala u ponudu u skladu s Boltovim Zelenim planom, dugoročnoj strategiji kompanije da smanji vlastiti ekološki otisak uvrštavanjem dodatnih električnih vozila na platformu. Ciljevi Zelenog plana su neutralizacija Boltovog doprinosa emisije CO₂ u europskom sektoru za prijevoz za minimalno pet milijuna tona do 2025. godine te smanjiti europsku emisiju CO₂ pružanjem više opcija za prijevoz koje su ekološki prihvatljive.

“U Boltu smo usmjereni na pronalazak najboljeg načina kretanja u urbanim sredinama, tako da je taj prijevoz financijski prihvatljiv, praktičan i dugoročno ekološki održiv. Pružanje različitih opcija za prijevoz u aplikaciji pod jednim brendom između ostalog znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje s električnim romobilom ili biciklom, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na okoliš.

Naša nova usluga dijeljenja e-bicikala pomoći će i u zadovoljavanju potrebe korisnika za laganim, zelenim te samostalnim načinima prijevoza, koji bilježe rast zbog toga što europski gradovi postupno ukidaju restrikcije uzrokovane Covidom-19. Vjerujemo da bi mikromobilnost trebala biti pristupačna i povoljna, posebno u ovim vremenima. Naša agilni pristup upravljanju tvrtkom i sinergija između više usluga omogućuju nam da održavamo najniže cijene usluga mikromobilnosti na svim našim tržištima, uključujući novu uslugu dijeljenja e-bicikala u Parizu ”, izjavio je Dmitri Pivovarov, direktor za mikromobilnost u Boltu.

Bolt
Bolt e-bike

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikala, korisnici će se morati prebaciti iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle u aplikaciji Bolt, a bicikl mogu otključati skeniranjem QR koda na njemu. Na kraju vožnje bicikl se može parkirati u jednoj od predviđenih zona parkiranja prikazanoj u aplikaciji Bolt. Bolt aplikacija sadrži sigurnosni alat za mikromobilnost koji uključuje sigurnosne savjete, podsjetnik o lokalnim prometnim pravilima i zdravstvene preporuke vezane za trenutačnu pandemiju koronavirusa.

Bolt je ranije ove godine predstavio svoj prilagođeni električni romobil koji je izrađen od 90 posto aluminija i drugih materijala koji se mogu reciklirati. Izuzetno modularni dizajn novog modela električnog romobila omogućava lakše servisiranje, a očekivani vijek trajanja je 36 mjeseci. Boltov romobil najlakši je model koji se koristi na tržištu dijeljenja električnih romobila, što rezultira znatno manjim C02 otiskom. Bolt trenutačno nudi uslugu najma električnog romobila u preko 20 gradova diljem Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 13:21