Mario Radić

Tajnik Domovinskog pokreta otišao iz Pevexa, želi spriječiti političke manipulacije

Pevex, koji zapošljava dvije tisuće radnika, demantirao je informacije nekih medija da stoje iza spomenute političke kampanje.
Mario Radić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Nadzornog odbora Pevexa i politički tajnik Domovinskog pokreta, Mario Radić, dao je ostavku na članstvo u Nadzornom odboru.

Razlog odlaska je otklanjanje mogućnosti stvaranja bilo kakvih predrasuda i sprječavanje političke manipulacije neistomišljenika koji iz različitih motiva pokušavaju nanijeti štetu poslovanju Pevexa.

„U ostavci je naveo da je razlog tome njegova odluka da sve svoje aktivnosti usmjeri na promjene društvenih i političkih stanja i preuzme odgovornost za svoju zemlju participacijom u političkoj stranci Domovinski pokret, a posljedično tome i da otkloni stvaranje bilo kakvih predrasuda i spriječi političke manipulacije neistomišljenika koji iz različitih motiva pokušavaju nanijeti štetu poslovanju Pevexa“, priopćeno je iz tvrtke.

- Ako je moja upravljačka funkcija u Pevexu bila problem, sad više nemamo problema. Kao i Miroslav Škoro, odlučio sam se povući s upravljačke poduzetničke funkcije te se u potpunosti posvetiti politici - izjavio je Radić koji u Pevexu ostaje kao dioničar s oko sedam posto, a na taj potez odlučio se zbog interpretacija u javnosti da iza njihova političkog pokreta stoji Pevex.

- To su bile konstrukcije koje ne stoje niti su korektne, pa s obzirom da su kod nas poduzetništvo i politika nespojivi osobno sam se odlučio za politiku kako tvrtki s 2000 zaposlenih više ne bih bio teret. Nitko me to nije tražio, niti me na to natjerao, to je moja osobna odluka - dodao je Radić.

Podsjetimo, Pevex, koji zapošljava dvije tisuće radnika, demantirao je informacije nekih medija da stoje iza spomenute političke kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 19:08