BESPOVRATNA SREDSTVA

Svjetska banka šalje Ukrajini više od 720 milijuna dolara pomoći: ‘Ovo je prvi od mnogih koraka koje ćemo poduzeti‘

Izvršni odbor Svjetske banke odobrio je dodatni paket potpore koji uključuje dopunski zajam od 350 milijuna dolara i 139 milijuna dolara jamstava

Ilustracija 

 Srdjan Vrancic/Cropix

Svjetska je banka odobrila oko 720 milijuna dolara zajmova i pomoći kako bi podržala ukrajinsku vladu u osiguravanju osnovnih potreba njezinih građana pogođenih ratom.

Izvršni odbor Svjetske banke odobrio je u ponedjeljak dodatni paket potpore koji uključuje dopunski zajam od 350 milijuna dolara i 139 milijuna dolara jamstava. Banka je također pokrenula mobilizaciju bespovratnih sredstava u iznosu od 134 milijuna dolara i paralelno financiranje od 100 milijuna dolara. Ukupno je riječ o 723 milijuna dolara.

“Grupacija Svjetske banke poduzima brze mjere kako bi podržala Ukrajinu i njezin narod koji se suočava s nasiljem i ekstremnim uvjetima koje je uzrokovala ruska invazija", rekao je predsjednik Svjetske banke David Malpass.

“Ovo je prvi od mnogih koraka koje ćemo poduzeti kako bismo pomogli u rješavanju dalekosežnih posljedica koje će ove kriza imati za ukrajinski narod i gospodarstvo”, dodao je.

U sljedećim mjesecima Svjetska banka pripremit će paket potpore Ukrajini vrijedan tri milijarde dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 19:41