Poslovni rezultati

Švicarska banka UBS u drugom tromjesečju zabilježila rast neto dobiti za jedan posto

Analitičari su očekivali da će dobit banke ostati ispod jedne milijarde dolara
Zgrada UBS-a u Zurichu
 Profimedia, imageBROKER

Švicarska banka UBS u utorak je izvijestila kako je u drugom tromjesečju na godišnjoj razini povećala neto dobiti za jedan posto, na 1,39 milijardi dolara, unatoč slabijim rezultatima u segmentima investicijskog i privatnog bankarstva.

Analitičari su očekivali da će dobit banke, koja samu sebe naziva najvećim svjetskim upraviteljem imovinom, ostati ispod jedne milijarde dolara.

„U drugom tromjesečju 2019. godine ostvarili smo najvišu neto dobit u razdoblju od travnja do lipnja od 2010. godine”, rekao je izvršni direktor UBS-a Sergio Ermotti.

Povećanje dobiti u segmentima osobnog i korporativnog bankarstva, kao i u odjelu za upravljanje imovinom, nadjačalo je negativne trendove u drugom sektorima poslovanja.

UBS je priopćio kako su njegovi bogati klijenti u proteklom tromjesečju povukli dvije milijarde dolara iz njegovog ogranka poslovanja upravljanja bogatstvom, uglavnom zato što su američki klijenti u tom razdoblju podmirivali svoje porezne obveze.

Segment investicijskog bankarstva tog švicarskog bankovnog diva pogođen je slabijim rezultatima u segmentu trgovanja dionicama i nestabilnošću na tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:55