Potpisan ugovor

Švicarci kupili hotel Dunav u Vukovaru, gradit će novi za 200 milijuna kuna

To je najveća investicija nakon Domovinskog rata u turistički sektor Vukovara, s kojom će biti otvorena i nova radna mjesta
Hotel Dunav u Vukovaru
 Damir Glibušić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić potpisali su u subotu ugovor o kupoprodaji hotela Dunav u Vukovaru, a ta švicarska tvrtka najavljuje gradnju novog hotela s četiri zvjezdice u koji će uložiti 200 milijuna kuna.

„Riječ je o strateški važnoj nekretnini u Vukovaru, dakle zgradi bivšeg hotela Dunav, što pobuđuje veliki interes javnosti“, rekao je Penava istaknuvši da se objekt nalazi na izuzetno vrijednoj lokaciji ušća Vuke u Dunav, ali i objektu koji devet godina nije bio u funkciji.

Dodao je da je grad, zbog činjenice da hotel dugo nije u funkciji, kupio tu nekretninu da bi je sada prodao tvrtki koja se bavi hotelskim biznisom, koja je već osnovala svoju podružnicu u Vukovaru te će grad učiniti sve da se investitor osjeća dobrodošlim s investicijom koja je strateška i na razini države.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček podsjetio je da je grad objekt hotela Dunav kupio za 10,3 milijuna kuna, na javnom natječaj za njenu prodaju zatražio 10,7 milijuna kuna, a švicarska tvrtka ponudila je 11,3 milijuna kuna te je uplaćena jamčevina sukladno natječaju od 10 posto zatražene cijene.

„Investitori su dužni u sljedećih 18 mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole nakon čega parcela prelazi u njihovo vlasništvo da bi potom imali zakonski rok od sedam godina za izgradnju i puštanje objekta u funkciju“, rekao je Pavliček, dodavši da investitori obećavaju znatno kraći rok za realizaciju i to do 2023. godine.

Svečano otvorenje 2023. godine

Pavliček je naglasio da je to najveća investicija nakon Domovinskog rata u turistički sektor Vukovara kojom će biti otvorena i nova radna mjesta. Izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić najavio je gradnju hotela s četiri zvjezdice sa oko 120 soba, odnosno 240 ležaja, izgradit će se i nekoliko restorana, uredi kao i multimedijalni prostor u što će se investirati oko 200 milijuna kuna, a hotel bi trebao biti otvoren 2023. godine.

Član Upravnog odbora Immo Invest Partner Petar Đorđić zahvalio je gradonačelniku i njegovu zamjeniku na njihovu angažmanu oko realizacije tog posla te rekao da su svi uključeni veliki optimisti i da će cijela investicija biti realizirana u predviđenom roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 04:26