'Zeleni tjedan'

Svi hrvatski izlagači na vodećem međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Berlinu

Na 'Zelenom tjednu' svoje proizvode predstavili su vodeći hrvatski prehrambeni divovi, ali i brojni OPG-ovci
Hrvatski izlagači na sajmu 'Zeleni tjedan' u Berlinu
 Ministarstvo poljoprivrede
OPG Vlado Ferbežar
Ministarstvo poljoprivrede
OPG Vlado Ferbežar

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ferbežar iz Otoka diči se svojim tradicionalnim slavonskim proizvodima, pripremljenim na tradicionalan način uz moderan pristup i suvremenu tehnologiju. U proizvodnji koristi najkvalitetnije sirovine - meso crnih slavonskih svinja uzgojenih u prirodnim i ekološkim uvjetima te ekološke začine obiteljskih gospodarstava diljem Slavonije. Jedan od njegovih poznatijih proizvoda je kulen s oznakom zaštite podrijetla.

OPG Klaudia Krstičević
Ministarstvo poljoprivrede
OPG Klaudia Krstičević

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Krstičević osnovano je 2003. godine, a prekretnica je bila kada je, kao prvo u dolini Neretve, uvedeno u sustav ekološke proizvodnje. Na imanju s nasadima mandarina, limuna, naranči i smokava proizvode se sok od mandarine, arancini, suhe smokve i marmelade, koje su višestruko nagrađivane i po kojima ovaj OPG prepoznaje širi krug potrošača.

Obrt Đanić
Ministarstvo poljoprivrede
Obrt Đanić

U općini Podgorač u srcu Slavonije, na tromeđi puteva - 39 kilometara od Osijeka, 23 od Đakova i 11 kilometara od Našica - obitelj Đanić proizvodi tipične slavonske rakije i likere. U posljednjih nekoliko godina lepezu proizvoda Đanići su proširili i nekim za Slavoniju netipičnim alkoholnim pićima od limuna, rogača i smokve.

Kuća meda Županja
Ministarstvo poljoprivrede
Kuća meda Županja

Kuća Meda Županja nastala je udruživanjem OPG-a Danijela Čajka i OPG-a Krešimira Čolića. Ljubav prema pčelarstvu odlučili su podići na višu razinu, unaprijediti proizvodnju meda i s kvalitetnim domaćim, nadasve zdravim proizvodom, konkurirati na tržištu. Sa 250 košnica, Kuća meda proizvodi deset vrsta sortnog slavonskog meda, mješavine na bazi meda, cvjetni prah, propolis i matičnu mliječ.

OPG Zvonimir Kalić
Ministarstvo poljoprivrede
OPG Zvonimir Kalić

Velika ljubav prema poljoprivredi i blagodatima koje priroda može dati bila je inspiracija za sadnju industrijske konoplje u srcu Slavonije, u Đakovu. OPG Zvonimira Kalića ekološki je proizvođač, tako da su industrijska konoplja koju uzgajaju i proizvodi od nje pravi hrvatski proizvod. Glavna misija OPG-a Kalić je sačuvati potpuno prirodan proces uzgoja te ponuditi proizvode koji su izvorno netaknuto prirodni.

PP Orahovica
Ministarstvo poljoprivrede
PP Orahovica

Poljoprivredno poduzeće Orahovica nalazi se u netaknutoj prirodi istočne Hrvatske, na predjelu između rijeke Drave na sjeveru te padina Papuka i Krndije na sjeverozapadu, uz rubove Parka prirode Papuk. Raspolaže s više od 10.700 hektara obradivih površina, a zapošljava više od 300 radnika. Osnovne djelatnosti su mu ratarska, stočarska, voćarska, vinogradarska te ribnjačarska proizvodnja.

Snašina kujna
Ministarstvo poljoprivrede
Snašina kujna

Snašina kujna j.d.o.o. bavi se proizvodnjom i prodajom hrvatskih marmelada i proizvoda od tjestenine.

OPG Ilija Šarčević
Ministarstvo poljoprivrede
OPG Ilija Šarčević

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Ilije Šarčevića osnovna djelatnost je proizvodnja lješnjaka, a rade i predmete od čipke. Nasadi lijeske, ukupno 2800 stabala, podignuti su 2006. godine na 6 hektara. Na njivama se radi mehanizacijom, a u poslovima poput orezivanja i berbe sudjeluje cijela obitelj.

OPG Vučković
Ministarstvo poljoprivrede
OPG Vučković

S vinogradima u Oriovcu (Živalji) na 230 m nadmorske visine, OPG Vučković raspolaže sa 4 hektara crnog grožđa sorte cabernet sauvignon te 13.000 trsova i pola hektara pod graševinom, koje od 2005. prerađuje u vino. Tvrde da im je najveći adut kvaliteta.

Udruga Graševina Croatica
Ministarstvo poljoprivrede
Udruga Graševina Croatica

Udruga Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje i jedna od četiri regionalne vinske udruge u Hrvatskoj koje su nositelji nacionalne vinske strategije Vina Croatia - Vina Mosaica. Iako je osnovana s ciljem promicanja graševine kao najvažnije hrvatske vinske sorte, Udruga danas promovira sve sorte koje proizvode njezini članovi te Slavoniju, Baranju i Podunavlje kao vinske i turističke destinacije.

Udruga Proizvođača paškog sira otoka Paga
Ministarstvo poljoprivrede
Udruga Proizvođača paškog sira otoka Paga

Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga utemeljena je 2005. s ciljem zaštite i promidžbe paškog sira, a okuplja sve registrirane proizvođače te delicije. Paški sir je najpoznatiji i najcjenjeniji tvrdi ovčji sir u Hrvatskoj koji se na otoku Pagu proizvodi od davnina. Dobiva se od mlijeka paške ovce koja pase na kamenjarskim pašnjacima što obiluju različitim vrstama aromatičnog i ljekovitog bilja, a posebnu vrijednost daje mu morska sol.

Klaster hrvatskog pršuta
Ministarstvo poljoprivrede
Klaster hrvatskog pršuta

Klaster hrvatskog pršuta osnovan je uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore te drugih mjerodavnih institucija. Osnovni cilj udruživanja proizvođača je povećanje konkurentnosti uz zajednički nastup na domaćem i europskom tržištu. Klaster ima 24 redovna člana te dva podupiruća, što obuhvaća oko 95 posto ukupne pršutarske proizvodnje u Hrvatskoj.

Vinistra Udruga vinogradara i vinara Istre
Ministarstvo poljoprivrede
Vinistra Udruga vinogradara i vinara Istre

Vinistra je udruga vinogradara i vinara Istre osnovana 1994. radi pružanja stručne pomoći članovima, povezivanja proizvođača i zastupanja njihovih interesa, njegovanja i održavanja tradicionalnih običaja vezanih uz vinarstvo, promidžbe vina te stvaranja imidža istarskih vina kao kvalitetnih i prirodnih proizvoda. Udruga danas ima stotinjak članova, a ukupna proizvodnja vina procjenjuje se na 15.000 hektolitara, od čega oko 2000 hekatolitara čine kvalitetna vina.

Proizvođačka organizacija PZ Jabuka HR
Ministarstvo poljoprivrede
Proizvođačka organizacija PZ Jabuka HR

Proizvođačka organizacija PZ Jabuka HR okuplja istaknute proizvođače jabuka, trenutačno njih 15 s više od 250 hektara proizvodnih površina i prosječnim godišnjim prinosima većim od 7000 tona, i to s tendencijom rasta. Svoje proizvode plasiraju u Hrvatskoj i na inozemna tržišta, a PZ Jabuka HR vodi brigu o kompletnoj proizvodnji, prijevozu robe, skladištenju, sortiranju, pakiranju i distribuciji. Usto ima i liniju za proizvodnju sto posto prirodnog jabučnog soka, s kojim je prisutna u brojnim renomiranim trgovačkim lancima u zemlji.

Vino Dalmacije
Ministarstvo poljoprivrede
Vino Dalmacije

Udruženje Vino Dalmacije jedno je od 4 regionalna udruženja proizvođača vina koja djeluju unutar krovnog Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Osnovano je početkom 2012. u Splitu s ciljem okupljanja i strukovnog povezivanja te stručnog usavršavanja vinara iz Dalmacije, a poseban je naglasak na stvaranju zajedničkog standarda kvalitete vina, dobrom ugledu hrvatskih vina na svjetskom tržištu te očuvanju vinske baštine.

Poljoprivredna zadruga Vrbnik
Ministarstvo poljoprivrede
Poljoprivredna zadruga Vrbnik

Poljoprivredna zadruga Vrbnik osnovana je 1904. s ciljem rješavanja problema lokalnog stanovništva - otkupa stoke, grožđa, povrća i voća. Danas se isključivo bavi vinarstvom i otkupom grožđa, a u vlasništvu ima nekoliko ugostiteljskih objekata. Poljoprivredna zadruga Vrbnik danas okuplja 125 punopravnih članova i ponosi se suvremenim proizvodima koji nastaju na plodnim vrbničkim poljima.

Udruga proizvođača bučina ulja
Internationale Grüne Woche 2020 - Partnerland Kroatien IGW 2020: Kürbiskernöl aus kroatischer Produktion.
Messe Berlin GmbH
Udruga proizvođača bučina ulja

Udruga proizvođača bučina ulja Hrvatske osnovana je 2011. s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja proizvodnje bučina ulja, stvaranja robne marke, zaštite proizvoda posebne kvalitete, zajedničkog nastupa proizvođača prema tijelima i institucijama Republike Hrvatske te poticanja i organiziranja izvoza. U Hrvatskoj djeluje 20-ak vlasnika uljara i prerađivača koji su razvili kooperativne odnose s OPG-ima. Sjedište Udruge je u Ivanić-Gradu.

Stella Mediterranea
Ministarstvo poljoprivrede
Stella Mediterranea

Stella Croatica strastveno njeguje identitet Dalmacije kroz dalmatinske delikatese, ekološke proizvode i cjelokupnu baštinu Zagore. Prije gotovo 20 godina ova tvrtka započela je jedinstveno putovanje, otkrivajući sve ljepote mediteranske i dalmatinske tradicije koja oduzima dah. Od tada stvara jedinstvene slastice, ali i prirodne kozmetičke proizvode inspirirane tradicijom.

Terra Marascae
Ministarstvo poljoprivrede
Terra Marascae

Terra Marascae je kćerinska omiškog Dalmaconsulta, a bavi se sadnjom jedinstvene višnje maraske u skladu s prirodom i proizvodnjom premium proizvoda od njezinih plodova. Sjedište je u Rubićima, malom dalmatinskom zaseoku u općini Šestanovac, na nadmorskoj visini od oko 400 metara i osam kilometara zračne udaljenosti od mora. Najuži projektni tim tvrtke sastoji se od mladih, motiviranih stručnjaka koji zajedno stvaraju nešto novo.

Mišlov
Ministarstvo poljoprivrede
Mišlov

Obitelj Mišlov generacijama je stjecala iskustvo u lovu na plavu ribu, pa ne čudi što se njezina tvrtka, osnovana 2001. godine na otoku Ugljanu, u mjestu Kali, gdje joj je sjedište, već niz godina uspješno bavi lovom i uzgojom tune, što joj je osnovna djelatnost. No, Mišlovi love i malu plavu ribu - srdelu i inćun - svojim brodovima plivaričarima Rošo i Cicilo.

S.I.C.
Ministarstvo poljoprivrede
S.I.C.

Danas sa sjedištem u Višnjanu, istarska tvrtka S.I.C. počela se 1994. godine baviti otkupom te veleprodajom i maloprodajom svježe i smrznute ribe, što je dandanas njezina djelatnost. Tradicija i dugogodišnje poslovanje prerastaju u stabilnu respektabilnu tvrtku koja danas ima više od 160 zaposlenih i jedan je od lidera na hrvatskom tržištu u uvozu, preradi i distribuciji ribe, plodova mora i ribljih delikatesa vrhunske kvalitete.

Kampanjola
IGW 2020 - Partnerland Kroatien
Messe Berlin GmbH
Kampanjola

Kampanjola je prvo domaće ekološko pivo - “bira” koja se radi od sastojaka koji nisu tretirani pesticidima i herbicidima te bez konzervansa. “Biranu” su otvorili istarski ekoproizvođači Darko Pekica i Dorian Siljan. Ekološki certifikat koji posjeduju označava da su sladovi, nezaslađene žitarice i hmelj koji se koriste u proizvodnji iz ekološkog uzgoja te da su proizvedeni u skladu s održivom poljoprivrednom praksom.

Promes Cvanciger
Ministarstvo poljoprivrede
Promes Cvanciger

Najpoznatiji proizvod tvrtke Promes Cvanciger je Sisačka salama, koja nosi oznaku “Izvorno hrvatsko”. I ostale polutrajne i trajne mesne prerađevine spravljaju se na tradicionalan način, što jamči oznaka “Tradicijski proizvod” Hrvatske obrtničke komore. Cijela proizvodnja zasniva se isključivo na sirovini domaće proizvodnje, u skladu s HACCP sustavom i pod stalnim veterinarsko-sanitarnim nadzorom. Promes Cvanciger surađuje sa 150 OPG-a.

Naše klasje
Ministarstvo poljoprivrede
Naše klasje

Tvrtka Naše klasje nastala je 2001. godine kao greenfield investicija u proizvodnji prehrambenih proizvoda s ciljem kreiranja, razvoja i prodaje inovativnih proizvoda. Danas ima dvije tvornice u kojima radi dvije skupine proizvoda - svježu tjesteninu i sirovine za pekarstvo. U proizvodnji svježe tjestenine tvrtka zauzima vodeće mjesto na domaćem tržištu. Sve proizvode uspješno prodaje u Hrvatskoj i vani.

Kapronca
Ministarstvo poljoprivrede
Kapronca

Kapronca je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića s ciljem da svaki proizvod bude originalan i jedinstven, s velikim udjelom voća i meda te mješavinom raznih visokokvalitetnih alkohola i prirodnih dodataka.

Stancija San Antonio
Ministarstvo poljoprivrede
Stancija San Antonio

Stancija San Antonio osnovana je 2008. U ekološkom uzgoju obrađuje 7000 stabala maslina sorti od kojih su najpoznatije buža ženska vodnjanska, karbonaca, istarska bjelica i leccino. Od 2014. godine proizvodi dvije vrste ekstra djevičanskog maslinova ulja isključivo od vlastitih maslina. Prva su ulja monosorti istarska bjelica, buža ženska vodnjanska, karbonaca i leccino. Druga su mješavine ulja od više sorti. Ulja Stanicije San Antonio osvojila su više od 20 nagrada na svjetskim i domaćim natjecanjima.

Hrvatska akademija izvrsnosti masline i maslinova ulja
Ministarstvo poljoprivrede
Hrvatska akademija izvrsnosti masline i maslinova ulja

Misija Hrvatske akademije izvrsnosti masline i maslinova ulja (HAIMMU) jest promicati vrijednosti i blagodati masline i maslinova ulja na zdravlje čovjeka te istraživati i razvijati uzgoj, proizvodnju, preradu i tržišni plasman maslina i proizvoda od njih.

Zigante tartufi
Ministarstvo poljoprivrede
Zigante tartufi

Godine 1992. osnovana je vodeća hrvatska tvrtka za preradu i prodaju tartufa - Zigante tartufi d.o.o. sa sjedištem u Plovaniji, nedaleko od Buja. Danas je to najsuvremenija tvornica za preradu i konzerviranje tartufa u Europi, ukupne površine oko 1600 četvornih metara.

Sardina
Ministarstvo poljoprivrede
Sardina

Sardina se bavi ulovom, preradom i konzerviranjem ribe te uzgojem proizvoda marikulture na svojim uzgajalištima. Tvrtka je utemeljena 1907. sa sjedištem u Postirama na otoku Braču. Sa stoljetnom tradicijom poslovanja, Sardina je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe, uz snažan naglasak na izvozu - svoje proizvode izvozi na čak pet kontinenata.

Dalmacijavino Split
IGW 2020 - Partnerland Kroatien
Messe Berlin GmbH
Dalmacijavino Split

Dalmacijavino se može pohvaliti s više od 70 godina tradicije u proizvodnji vrhunskih vina, alkohola i bezalkoholnih pića. Tvrtka je svoju dugu povijest i čvrstu vezu s Dalmacijom preslikala na svoje prepoznatljive proizvode od kojih neki uživaju gotovo kultni status među generacijama. Proizvodi Dalmacijavina spajaju iznimnu kvalitetu i najbolje sastojke dalmatinskog porijekla te pružaju autohtoni doživljaj dalmatinske filozofije uživanja u životu.

Cromaris
Internationale Grüne Woche 2020 - Partnerland Kroatien IGW 2020: Fischverarbeitungsfabrik Cromaris - Verarbeitung von Dorade.
Messe Berlin GmbH
Cromaris

Cromaris se bavi uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe i školjki. Tvrtka je nastala 2009. godine spajanjem pionira hrvatske i europske marikulture, prisutnih na europskom tržištu dulje od 35 godina. Sjedište tvrtke je u Zadru, kao i pogon za sortiranje i preradu ribe. Od sedam uzgajališta, dva su u Istri (sjeverni Jadran), a pet ih je u zadarskom akvatoriju (srednji Jadran). Više od 80 posto proizvodnje Cromaris izvozi.

Mesna industrija Ravlić
IGW 2020
Partnerland Kroatien
Messe Berlin GmbH
Mesna industrija Ravlić

Ravlić je jedna od vodećih mesnih industrija na području Hrvatske, a proizvodi ukusno i zdravo meso i mesne proizvode. Moderna klaonica, smještena u blizini Osijeka, u Petrijevcima, jedan je od najmodernijih i najreprezentativnijih klaoničkih objekata u zemlji i šire. Tvrtka ima 50 mesnica na području od Rijeke do Vukovara, a planira širenje po cijeloj Hrvatskoj. Grupacija trenutno zapošljava više od 300 radnika.

Blato 1902
Ministarstvo poljoprivrede
Blato 1902

Blato 1902 utemeljeno je 1902. godine kao Hrvatska težačka zadruga. Djelatnost društva temelji se na proizvodnji, preradi i prodaji vina i ekstra djevičanskog maslinova ulja, otkupu suhih smokava i rogača te njihovoj preradi u specijalne rakije. Osim poljoprivredne proizvodnje, Blato 1902 bavi se ugostiteljstvom i trgovinom te surađuje s više od 500 kooperanata i u stopostotnom je vlasništvu malih dioničara.

Gavrilović
IGW 2020 - Partnerland Kroatien
Messe Berlin GmbH
Gavrilović

Danas tvrtkom upravlja deveta generacija obitelji Gavrilović. Upravo po tom, dugom obiteljskom naslijeđu tvrtka Gavrilović jedinstvena je u Hrvatskoj i među rijetkim je takvim tvrtkama u svijetu. Mesna industrija Gavrilović opremljena je najmodernijim industrijskim strojevima i proizvodnim linijama. Proizvodni procesi udovoljavaju najstrožim zdravstvenim i higijenskim standardima, a mjere kontrole provode se svakodnevno u svim fazama proizvodnje.

Žito Osijek
Ministarstvo poljoprivrede
Žito Osijek

Žito je vodeća prehrambena grupacija u Slavoniji koja zapošljava 3000 ljudi. Bavi se proizvodnjom junadi, ratarskih proizvoda, šećera, ulja i brašna. Žito proizvodi najviše tovnih svinja u Hrvatskoj, a bavi se i proizvodnjom jaja.

Mesna industrija Braća Pivac
Ministarstvo poljoprivrede
Mesna industrija Braća Pivac

Priča o mesnoj industriji Braća Pivac počinje 1952. u Vrgorcu. Robna marka Pivac danas je lider na hrvatskom tržištu s godišnjom proizvodnjom od 150.000 komada pršuta i sinonim za vrhunske suhomesnate delicije. Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke - PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda. S više od 2000 zaposlenika, jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

Kutjevo
Ministarstvo poljoprivrede
Kutjevo

Djelatnosti tvrtke Kutjevo obuhvaćaju poslove u biljnoj, stočarskoj i vinogradarskoj proizvodnji te pratećem uslužnom sektoru. Vrhunsku kvalitetu vina potvrđuju brojne osvojene medalje na natjecanjima kao što su Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini. Vrhunsku graševinu, Graševinu Turković, Graševinu de Gotho i predikatna vina posljednjih godina internacionalni su stručnjaci i enolozi prepoznali kao iznimna.

Koestlin
Ministarstvo poljoprivrede
Koestlin

U tvornici Koestlin već se više od stotinu godina proizvode keksi, čajna peciva, vafli, trajna slana peciva (štapići i pereci) te ekstrudirani proizvodi kao što je flips. Danas Koestlin zauzima prvo mjesto u izvozu keksa i vafla na tržištima bivše Jugoslavije i okolnih zemalja, a u Hrvatskoj je prvi u prodaji keksa te drugi u prodaji vafla. Koestlin 60 posto ukupne proizvodnje plasira na strana tržišta u Europi, Aziji, Australiji, SAD-u i druga.

Vindija
Internationale Grüne Woche 2020 - Partnerland Kroatien IGW 2020: Joghurtproduktion.
Messe Berlin GmbH
Vindija

Vodeća prehrambena industrija u Hrvatskoj, sa sjedištem u Varaždinu, grupacija Vindija danas obuhvaća više od 1000 proizvoda, 14 poduzeća, od kojih je osam u Hrvatskoj, a šest u zemljama regije. Zapošljava više od 4000 radnika te ostvaruje prosječni godišnji promet od 400 milijuna eura.

Badel 1862
Ministarstvo poljoprivrede
Badel 1862

Badel 1862 najveći je i najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj. Tvrtka je sinonim za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji, a s pet vinarija u svojem sastavu objedinjuje cjelokupno bogatstvo vinorodnog područja Hrvatske.

Kraš
Ministarstvo poljoprivrede
Kraš

Zahvaljujući kvaliteti, tradiciji i snažnim brendovima, Kraš je već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Europi. Svoju povijest započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. Kraš je danas suvremeno organizirana tvrtka koja se uspješno prilagođava tržišnim izazovima. Osim tvornica u Zagrebu, Kraš je vlasnik još dviju tvornica za proizvodnju keksa i vafla - u Osijeku i Prijedoru.

Dukat
Ministarstvo poljoprivrede
Dukat

Dukat je najpoznatija robna marka mliječnih proizvoda u Hrvatskoj te jedna od vodećih u regiji, a svoj dugogodišnji uspjeh duguje zdravim, ukusnim i svježim mliječnim proizvodima omiljenima među potrošačima svih dobnih skupina. Kvaliteta, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu prehranu pojedinca i obitelji ključne su vrijednosti robne marke Dukat iza koje stoji više od stoljeća tradicije, najsuvremenija tehnologija prerade i najbolje mlijeko s domaćih mliječnih farmi.

Podravka
IGW 2020
Kroatische Lebensmittel
Messe Berlin GmbH
Podravka

Podravka je u 70 godina postojanja izrasla u vodeći prehrambeni brend u Hrvatskoj i regiji te stekla povjerenje milijuna potrošača u više od 60 zemalja svijeta. Danas je jedina hrvatska multinacionalna prehrambena kompanija s uredima u 24 zemlje.

Sa svojom perjanicom, Vegetom, u svijet je iskoračila još davne 1959. godine i tada otvorila vrata internacionalnog tržišta, na kojem je godinama nakon toga gradila svoju poziciju sa širokim asortimanom proizvoda. Danas je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika te pokretač hrvatske industrije i gospodarstva u cjelini.

Atlantic Grupa
Ministarstvo poljoprivrede
Atlantic Grupa

Atlantic Grupa je jedna od vodećih prehrambenih tvrtki u regiji s poznatim robnim markama koje, uz asortiman vanjskih partnera, podržava snažan vlastiti sustav distribucije. Atlantic Grupa zapošljava oko 5300 ljudi. Sjedište kompanije je u Zagrebu, proizvodni pogoni nalaze se u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji, a tvrtke i predstavništva u osam zemalja.

Fortenova Grupa
Ministarstvo poljoprivrede
Fortenova Grupa

Fortenova grupa s više od 50.000 zaposlenih smatra se jednom od najvećih tvrtki na području jugoistočne Europe, a posluje u tri ključne djelatnosti: maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi, dok je netemeljno poslovanje grupirano u posebnom holdingu.

Fortenova upravlja i najvećim poljoprivrednim površinama u Europi i ima raznovrsnu proizvodnju koja uključuje žitarice, uljarice, farme stoke, proizvodnju sira, svježeg voća i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:06