Gideon Brothers

Suosnivač hrvatskog robotičkog startupa u Forbesovoj mreži menadžera

Iako je u pitanju poslovna zajednica u koju se ulazi na poziv, članstvo u njoj se plaća, a to je zapravo prilično detaljno osmišljen marketinški paket te mreža za sklapanje poznanstava
Josip Ćesić

Suosnivač Gideon Brothersa Josip Ćesić je ušao u Forbes Technology Council, poslovnu zajednicu okupljenu oko američkog magazina Forbes, objavili su iz tog hrvatskog hrvatskog startupa iz područja robotike i umjetne inteligencije.


Ćesić je tehnološki direktor Gideon Brothersa, a kako kaže, taj forum vidi kao dobar način da istakne pitanja robotike i njene primjene u dobavljačkom lancu kroz pametnu automatizaciju. To je, naime, za kompaniju način na koji može otvarati tržište za svoje autonomne mobilne robote, šireći informacije o tome što konkretno rade i koje probleme rješavaju.


Iako je u pitanju poslovna zajednica u koju se ulazi na poziv, članstvo u njoj se plaća (nije navedeno koliko), a to je zapravo prilično detaljno osmišljen marketinški paket te mreža za sklapanje poznanstava.


Forbes je pokrenuo, naime, nekoliko zajednica kroz koje okuplja uspješne poslovne ljude u svijetu, a vijeće za tehnološke menadžere je jedno od njih. Tumače kako je u pitanju mreža Forbes Council koja pomaže profesionalni razvoj i omogućuje veći poslovni utjecaj, a članovi imaju mogućnost i za suradnju s Forbesovim uredničkim timom na originalnim poslovnim člancima koji se objavljuju na stranici Forbes.com.


Gideon Brothers je startup osnovan prije četiri godine, a njegovi autonomni mobilni roboti su specijalizirani za skladišta, proizvodne hale i trgovine te predstavljaju novu tehnološku generaciju za samovozeća robotska vozila. Ove godine su proveli dokapitalizaciju Serije A koju je predvodila tvrtka Koch Disruptive Technologies, čija je ukupna vrijednost bila 32 milijuna dolara. Nedavno se pak dokapitalizaciji pridružio još jedan investitor iz Njemačke, podružnica rizičnog kapitala Deutsche Bahn Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:19