Nema problema

Sunce koncern potražuje od članica Thomas Cook grupe 16,1 milijun kuna

Sunce koncern prodaje dio svojih smještajnih kapaciteta kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim turoperaterima
Thomas Cook
 Profimedia, Alamy, Press Association

Sunce koncern i njegove članice Hoteli Brela, Hoteli Tučepi i Hoteli Zlatni rat, zajednički su putem Zagrebačke burze obavijestili investicijsku javnost o izloženosti prema članicama Thomas Cook Grupe, koje su danas otvorile postupak stečaja u matičnim zemljama.

Kao dio svog poslovanja, Sunce koncern prodaje dio svojih smještajnih kapaciteta kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim turoperaterima, između ostalog i s pojedinim članicama Thomas Cook Grupe. Na dan 25. rujna 2019. godine ukupna potraživanja od članica Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja su iznosila približno 16,1 milijuna kuna. U tom iznosu prema Thomas Cook Grupe Hoteli Brela su izloženi približno 7,5 milijuna kuna, Hoteli Tučepi oko osam milijuna i Hoteli Zlatni rat približno 0,6 milijuna kuna.

- Sva dospjela potraživanja od Thomas Cook Grupe su do dana 23. rujna 2019. godine uredno podmirena sukladno valuti plaćanja. Sunce smatra da gubitak članica Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja kao alotmanskih partnera, predstavlja u najvećoj mjeri jednokratan utjecaj na tekuću sezonu, te da neće imati utjecaj na buduće poslovanje. S obzirom na to da se u hotelima u vlasništvu Sunce Grupe trenutno između ostalih nalaze i gosti agencija u vlasništvu Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja, siguran i ugodan boravak njihovih gostiju bit će osiguran sukladno ranije predviđenim terminima njihova boravka, do trenutka dok vlade domicilnih država ne osiguraju povratne letove za svoje državljane, a sve sukladno važećim zakonskim propisima Europske unije za postupanje u ovakvim situacijama - priopćili su iz Sunce koncerna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2022 19:50