Ilustracija
 Goran Šebelić / Hanza Media

Sud odlučio: Najvrjednija imovina Uljanika ide u ruke kupca - luksemburške kompanije

Sudska odluka uslijedila je nakon što je Skupština vjerovnika Uljanika utvrdila da nema uvjete za nastavak poslovanja
Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2020. 17:33

Trgovački sud u Pazinu u utorak je objavio zaključak kojom se nalaže stečajnoj upraviteljici Uljanika da brod – jaružalo u gradnji ''Willem van Rubroeck'' preda u posjed kupcu - luksemburškoj kompaniji Dredging and Maritime Management (DMM) u sklopu Jan De Nul grupe, koja je brod jesenas kupila na dražbi.

Istim zaključkom naloženo je Lučkoj kapetaniji Pula da u korist DMM-a u Imeniku vlasnika brodica, imeniku vlasnika jahti i imeniku ostalih pomorskih objekata upiše pravo vlasništva na tom brodu u gradnji te da na tom brodu izbriše upisane terete.

Usisno jaružalo na vlastiti pogon Willem van Rubroeck, koje se gradilo u Uljaniku, kao najvrjednija imovina u stečajnoj masi Uljanika d.d. prodano je u listopadu prošle godine Jan De Nulu za 794 milijuna kuna na javnoj elektronskoj dražbi.

Jan de Nulu je i naručio gradnju jaružala.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je Skupština vjerovnika Uljanika prošlog  tjedna u odlučila da Uljanik d.d., krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju.

Linker
15. lipanj 2021 07:27