Iznenađenje liste

Studio Revolt lani ostvario 793,15 milijuna kuna prihoda, a nitko nije čuo za njih

Tvrtka zapošljava jednog radnika, a njezin je osnivač Nils Gunnar Nilsson iz Rumunjske
Ova je tvrtka registrirana na Radničkoj cesti 80 u Zagrebu, što je adresa Zagrebtowera
 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatska je lani imala najbrže rastuću tvrtku u Europi, Africi i na Bliskom istoku zajedno! Tvrtka se zove Studio Revolt i lani, u pandemijskoj godini, ostvarila je rast od nešto više od 11 milijuna posto.

Nije pogreška. Riječ je o postotku. Već na prvi pogled jasno je da riječ o iznimno velikom postotku rasta, ali pravu perspektivu daje usporedba s posljednjim Deloitteovim popisom Technology Fast500 za regiju koja obuhvaća Europu, Afriku i Bliski istok, onim za 2019. godinu. Na tom je popisu na prvome mjestu britanska digitalna banka Revolut, koja se koristi preko mobilne aplikacije. Revolut je u posljednje četiri godine imao rast od 39.754 posto. Hrvatski Studio Revolt lani 11 milijuna! Rast te hrvatske tvrtke podjednako je impresivan i kad se uspoređuju nominalne vrijednosti. Studio Revolt je 2019. godine imao ukupni prihod 7060 kuna. Lani mu je, pak, ukupni prihod iznosio čak 793,15 milijuna kuna, odnosno više od 100 milijuna eura!

No, još zanimljiviji moment u priči o Studio Revoltu jest to što o tom gospodarskom subjektu u Hrvatskoj malo tko išta zna. U sudskom registru ta je tvrtka registrirana na Radničkoj cesti 80 u Zagrebu, što je adresa Zagrebtowera. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka zapošljava jednog radnika, a njezin je osnivač Nils Gunnar Nilsson iz Rumunjske.

Tvrtka je, osim dobrog prihoda, lani ostvarila i solidnu dobit. Umjesto gubitka od 131.609 kuna u 2019. Lani je imala neto profit od 837.270 kuna i uplatila je 188.448 kuna poreza na dobit. Tvrtka je registrirana za razne djelatnosti - od morskog ribarstva, proizvodnje kartona, turističke agencije, zastupanja vanjskih tvrtki i proizvodnje namještaja pa do trgovanja otpadom. Usto, registrirana je za dosta djelatnosti povezanih s IT-jem.

Na webu StudioRevolt.hr stoji da se tvrtka bavi distribucijom IT opreme te su nabrojeni brendovi od Applea preko DJI-a i Huaweija do Samsunga, Toshibe i Sonyja. Inicijalno je na webu stajao i broj mobitela, koji je naknadno obrisan. Na njega se javila osoba koja je rekla da je bivši zaposlenik, potvrdila da se bave IT distribucijom, ali isključivo izvan Hrvatske. Proizlazi da je Studio Revolt radio velike isporuke opreme poznatih IT brendova, i to tijekom korone kad je svima bilo teško doći do takve robe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:51