spojiti ugodno s korisnim

Studentski centar u Splitu zapošljava studente iz potresom pogođenih područja

Marijan Bašić, savjetnik rektora za infrastrukturne projekte, naglasio je da se u ovaj projekt mogu uključiti i ostali studenti i studentice iz Hrvatske
 Duje Klaric/Cropix

Studentski centar u Splitu pripremio je jedinstvenu ponudu kako bi u nadolazećim ljetnim mjesecima pomogao studentima iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, da ovo ljeto spoje ugodno s korisnim. Studenticama i studentima koji žele raditi osigurat će sezonski posao u okvirima poslova ljetnog turizma koje je razvio Studentski centar kao što su: poslovi čišćenja, rada na recepciji, pomoćni poslovi u kuhinji te poslovi konobara.

„Za početak smo odlučili otvoriti vrata Splita petorici studenata, odnosno studentica, iz područja koja su nedavno pogođena potresima. Vremensko razdoblje koje obuhvaća ovaj projekt je tijekom ljetne akademske stanke, u periodu od 15.07. do 30.09. 2021. godine, na kraće vremenske rokove. Cijena rada bi iznosila 30 kuna po satu, a uz to, omogućit ćemo i besplatan smještaj u jednom od naših studentskih domova te tri obroka dnevno u našim restoranima. Uz već navedeno, imamo još jednu izvrsnu novost i priliku, a to je da se i svi ostali, zainteresirani studenti za ljetni rad mogu prijaviti, a mi ćemo vam pomoći pronaći posao, u suradnji s našim partnerima. Sve što studentice i studenti trebaju imati je volja i želja za radom te biti spremni za nezaboravno ljeto, u što uopće ne sumnjamo“, istaknuo je Marijan Bašić, savjetnik rektora za infrastrukturne projekte, koji je napomenuo da se u ovaj projekt mogu uključiti i ostali studenti i studentice iz Hrvatske.

Bašić napominje da pri realizaciji ovog projekta imaju za cilj da studenti, pogotovo oni iz potresom zahvaćenih mjesta pamte svoje studiranje kao najljepše životno razdoblje. Iz tog razloga su se povezali nekoliko osnovnih djelatnosti Studentskog centra kao što su posredovanje pri zapošljavanju studenata te djelatnost prehrane i smještaja studenata. Kriterij za odabir studenata iz područja zahvaćenih potresom, a koji će ostvariti pravo na ljetnu ponudu Studentskog centra u Splitu, bio bi službeni dokument s kojim se dokazuje prijava oštećenja nadležnim institucijama potresom oštećene kuće ili stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:13