Uskoro objava izvođača

Stiglo je deset prijava za obnovu pruge Vukovar-Vinkovci, DIV grupa dala najnižu pondu

Pruga između Vinkovaca i Vukovara duga je 18,7 kilometara
Pruga Vinkovci Vukovar
 Damir Glibušić / Hanza Media

Na natječaj za izvođenje radova na projektu nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar pristiglo je deset ponuda, kojima se cijena kreće od 367 do 496 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz HŽ Infrastrukture, u kojoj nakon evaluacije ponuda uskoro očekuju i odluku o odabiru izvođača radova.

Kako se navodi u priopćenju, u sjedištu HŽ Infrastrukture danas je održano javno otvaranje ponuda koje su pristigle u sklopu postupka javne nabave za izvođenje radova za projekt "Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M 601 Vinkovci - Vukovar".

Procijenjena vrijednost nabave za radove iznosi 522,6 milijuna kuna (bez PDV-a), a 85 posto prihvatljivih troškova projekta sufinancira se iz fondova Europske unije, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Na natječaj je pristiglo deset ponuda, a podaci iz priopćenja pokazuju da je najnižu ponudu dala DIV grupa u iznosu od 369,8 milijuna kuna, dok je najviša cijena iz ponude Kolektor Kolinga u iznosu od 495,9 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

Po podacima HŽ Infrastrukture, ponude su dostavili i talijanska tvrtka Salcef S.p.A. (po cijeni od 467,2 milijuna kuna); zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i austrijski STRABAG AG (po cijeni od 392,7 milijuna kuna); Dalekovod d.d. (cijena ponude 424,7 milijuna kuna); zajednica ponuditelja Colas Rail Hrvatska d.o.o., GH Holding d.o.o. te britanski COLAS RAIL S.A.S. (po cijeni od 475,5 milijuna kuna); zajednica ponuditelja u kojoj su španjolski COMSA S.A. i COMSA Instalaciones y Sistemas Industriales (po cijeni od 376,3 milijuna kuna); kineska zajednica ponuditelja Sinohydro Corporation Limited (cijena ponude 468,7 milijuna kuna); tvrtka Swietelsky d.o.o. (cijena 438,8 milijuna kuna); grčki J&P Avax S.A. (po cijeni od 462,1 milijun kuna PDV-a); te već spomenuti Kolektor Koling d.o.o. (cijena ponude 495,9 milijuna kuna) i DIV grupa (po cijeni od 369,8 milijuna kuna).

Slijedi evaluacija ponuda za odabir izvođača radova, a odluka o odabiru očekuje se uskoro, najavljuju iz HŽ Infrastrukture.

Pruga Vinkovci-Vukovar duga je 18,7 kilometara, od značaja je za međunarodni prijevoz te za teretni i putnički prijevoz.

- Cilj je modernizacije željezničke pruge Vinkovci - Vukovar bolja povezanost s industrijskim kolosijekom Luke Vukovar na rijeci Dunavu, s glavnim prometnim koridorom RH1 (bivši X. paneuropski prometni koridor/ Novska-Tovarnik-državna granica), VII. paneuropskim prometnim koridorom i plovnim putem Dunavom na teritoriju Republike Hrvatske, jednim od najvažnijih unutarnjih plovnih putova u Europi koji povezuje srednju Europu s Crnim morem. Uz to, modernizacija pruge Vinkovci - Vukovar omogućit će bolju povezanost stanovnika Vukovarsko-srijemske županije s glavnim prometnim koridorima i županijama, posebice u dnevnim migracijama putnika - ističu iz HŽ Infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2022 16:21