DRUGA PO REDU

Startup Europe Regatta u znaku greentecha i fintecha

Okupljamo uspješne poduzetnike, znanstvenike, investitore i startupe kako bi razmijenili iskustva, kaže Frane Šesnić
Split
 Sasa Buric/Cropix

Split će krajem rujna biti domaćin jedine konferencije koja povezuje startupe i jedrenje u Hrvatskoj - Startup Europe Regatte.

Druga po redu regata u najveći grad na hrvatskom Jadranu dovodi čelnike nekih od najuspješnijih domaćih startupa, poput Marijana Mumdžieva iz Amoda, Jana Jileka iz Dotmetricsa, Hrvoja Čosića iz Aircasha i Nikole Škorića iz Electrocoina. Njima će se pridružiti i voditelj programa Startup Tribe u Infobipu Nikola Pavešić. Frane Šesnić, pokretač Startup Europe Regatte, kaže da je ove godine fokus na greentech i fintech startupima.

- Naš događaj pridaje veliku važnost umrežavanju, iskustvu i vrhunskoj tehnologiji, pa će se ovogodišnja regata, koja se održava 30. rujna i 1. listopada, prvog, konferencijskog dana fokusirati na izlaganja o greentechu i napretku fintech tehnologija, a drugog dana na jedriličarsku regatu koja će ove godine poći sa splitske rive, ispred Lučke kapetanije, gdje će i završiti nakon što se otplovi do Brača - kaže Šesnić.

Dodaje da je posebno zadovoljan što će na drugoj regati sudjelovati i tri uspješna hrvatska startupa koja su bila i na prvoj regati. Riječ je o DotMetricsu, Amodu i Robotiq.ai-ju. Šesnić kaže da je cilj Startup Europe Regatte okupiti sve ključne dionike koji mogu pridonijeti razvoju inovacijskog poduzetništva u Hrvatskoj.

- Okupljamo uspješne poduzetnike, znanstvenike, investitore, gospodarstvenike, startupe i eksperte specijaliste u novim tehnologijama kako bi razmijenili iskustva i predstavili dobre prakse - zaključuje Šesnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:00