Astronomske cifre

Stare opatijske vile prodaju se za paprene cifre po m2: 'Kupci odustanu čim čuju cijenu'

Veliku i malu Villu Keglevich grof Draskovich prodaje za ukupno više od 10 milijuna eura
Opatija, ilustracija
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Bivša zgrada opatijske policije, kao i ona u kojoj je donedavno bio smješten popularni restoran Kamelija, prodaju se za ukupno više od deset milijuna eura. Grof Nikolaus Peter Draskovich, naime, prodaje “veliku” i “malu” Villu Keglevich stare više od sto godina i to po, kako piše Novi list, nerealno visokim cijenama.

Tako za malu vilu površine 3336 četvornih metara (s okućnicom), koja je denacionalizacijom oduzeta Gradu Opatiji, traži 4,2 milijuna eura, odnosno više od 7000 eura po kvadratu. Veliku vilu, s druge strane, grof prodaje za 5,9 milijuna eura. Ona se, pak, proteže površinom od 1154 kvadrata s okućnicom od čak 2199 kvadratnih metara, što znači da po jednom četvornom metru vlasnik Ville Keglevich namjerava dobiti nešto više od 5100 eura.

– Interes postoji, kupci se javljaju, međutim čim čuju cijenu, odustaju uopće od razgleda vila. Na temelju povratnih informacija od potencijalnih kupaca, mislim da je trenutnu cijenu nemoguće postići. Cijene su visoke kada se u obzir uzme i dotrajalost objekta i atraktivnost lokacije – smatra Milan Mandić, vlasnik agencije za nekretnine Smart-Invest Immobilien.

Inače, velika vila je od 2012. bila u zakupu policije u Opatiji te je zahvaljujući tome grof Draskovich od države mjesečno dobivao gotovo 14.000 eura. Upravo zbog tako visoke cijene najma policija je početkom ove godine preseljena iz te privatne u državnu vilu uz opatijski obalni put, u kojem je ranije djelovala Uprava ACI-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:41