IPAK SE MOŽE

Spasili tvornicu, zadržali većinu zaposlenih i na tržište izbacili novo domaće mlijeko

Belje je zadržalo oko 250 kooperanata te oko 90 zaposlenih. Mljekara je spašena i krenula s proizvodnjom vlastitog branda
 BELJE

Preuzimanjem osječke Tvornice mlijeka od tvrtke Meggle sačuvana su radna mjesta, glavnina kooperanata i proizvodnja, u koju će se dodatno investirati 10 milijuna eura iz EU fondova, izvijestila je ovih dana Uprava tvrtke Belje plus.

Belje je zadržalo oko 250 kooperanata te oko 90 zaposlenih. Mljekara je spašena i krenula s proizvodnjom vlastitog branda – Kravica kraljica. Ovaj tjedan mlijeko se konačno pojavilo u prodavaonicama, piše Danica.hr.

image
BELJE

Predsjednik uprave Belja plus Andrej Dean otkrio je nedavno kako je Belje plus jedina mljekara u Hrvatskoj koja ima više od 4.000 krava u vlastitoj proizvodnji, čime osigurava više od 35 milijuna litara mlijeka iz vlastitih izvora.

Osim toga, tvrtka Vupik iz Fortenova grupe proizvodi dodatnih 12 milijuna litara, a s još 13 milijuna litara od kooperanata te godišnje imaju ukupno više od 58 milijuna litara mlijeka. To znači i da su proizvodi Belja, sirevi i namazi, izrađeni sto posto od domaćeg, hrvatskog mlijeka.

Belje je potkraj prošle godine preuzelo tvornicu iz Osijeka jer se Meggle odlučio povući iz Hrvatske. Prije najave odlaska, osječki Meggle imao je oko 270 kooperanata i oko 160 radnika.

"Planovi su jasni, idemo dalje, s novim proizvodima. Želimo dalje razvijati kooperantski odnos i podići kvalitetu mlijeka, jer nam nije važna samo količina, nego i kvaliteta, i parametri poput količine proteina i mliječne masti", poručio je nedavno predsjednik Uprave Belja plusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:54