Teške riječi

Soros oštro izvrijeđao Trumpa: On je ultimativni narcis koji bi mogao uništiti svijet

Soros je naglasio i da bi podržao proceduru opoziva predsjednika Trumpa
Donald Trump i George Soros
 Kevin Lamarque / Reuters / Profimedia, Zuma Press

George Soros, američki milijarder, investitor i donator nastavlja sa svojom medijskom ofenzivom prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a ovaj put ga ja u intervju za Washington Post nazvao "ultimativnim narcisom koji je voljan uništiti svijet kako bi zaštitio svoj narcizam".

Pritom je naglasio i da će u slučaju da Demokratska stranka dobije parlamentarne izbore na jesen i ostvari takvu većinu u Kongresu i Senatu da bi mogla pokrenuti i realizirati proceduru opoziva predsjednika, podržati takvu inicijativu.

Podsjetimo, Soros je, prema informacijama američkog Centra za odgovornu politiku donirao predsjedničku kampanju Hillary Clinton, a prema izvješćima Wall Street Journala nakon Trumpove pobjede je izgubio na tržištima kapitala stotine milijuna dolara. No, Soros bi vjerojatno i bez tih gubitaka kritizirao politiku Trumpa koja se zasniva na nacionalističkoj retorici i protekcionizmu.

Soros osobno, kao i njegova Zaklada otvorenog društva, koja je osnovana početkom 90-tih godina prošlog stoljeća kako bi poticala liberalnu demokraciju u državama bivšeg komunizma, na meti su autoritarnih režima u Mađarskoj i Rusiji. "Što je veća opasnost, što je veća prijetnja, više se osjećam da joj se moram suprotstaviti. Stoga u tom smislu, da, udvostručio sam svoje napore", ustvrdio je, pak, tim povodom, 87-godišnji Soros u intervjuu za Washington Post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:55