NOVI POČETAK

Službeno predstavljeni vizualni identitet i logotip Nove hrvatske banke, bivše Sberbanke

Priopćeno je i kako će se novo ime i vizualni identitet buduće Nove hrvatske banke koristiti do završetka integracije u HPB

logo Nove hrvatske banke

 HPB

Predstavljen je vizualni identitet i logotip buduće Nove hrvatske banke, koji će se koristiti do završetka integracije u HPB, čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana, priopćeno je u utorak iz Hrvatske poštanske banke (HPB).

Vizualni identitet i logotip odražavaju novi početak i dodatno naglašavaju povezanost s HPB Grupom, ističe se u priopćenju.

image
Dragan Matic/CROPIX

Kako podsjećaju iz HPB-a, Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio je odluku o pokretanju postupka sanacije Sberbank d.d. Zagreb, a sanacija je provedena prodajom te je HPB postala novi vlasnik Sberbank d.d.

Pritom, svih 615.623 dionica, koje predstavljaju 100 posto temeljnog kapitala, prenesene su na HPB te je banka dobila sufiks "- u sanaciji", navodi se u priopćenju.

Odmah nakon što je HPB preuzela 100-postotni udio, pokrenut je pripremni proces rebrendiranja i javnosti je predstavljeno buduće ime banke - Nova hrvatska banka. Kompletna kreativna rješenja su u izradi te se pripremaju koraci za početak njihove primjene nakon završetka sanacije, kažu iz HPB-a.

Navode i da će se novo ime i vizualni identitet buduće Nove hrvatske banke koristiti do završetka integracije u HPB, što predstavlja proces čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana.

Međutim, zbog priprema za uvođenje eura koje se upravo odvijaju u obje banke, očekivano pripajanje stečene buduće pravne osobe Nova hrvatska banka d.d., a zbog složenosti procesa, planirano je nakon službenog usvajanja eurovalute, napominju iz HPB-a.

Navode i da se održavanje skupštine dioničara očekuje u roku od mjesec dana, nakon čega bi banka trebala i formalno promijeniti naziv u Nova hrvatska banka d.d. te nastaviti djelovati kao zasebna pravna osoba unutar HPB Grupe.

U međuvremenu se u poslovanju banke situacija normalizirala te se s klijentima online i u poslovnicama posluje redovno i bez zastoja, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:20