Rok do 1. siječnja u osam sati

Slovenski sud zaprimio Agrokorovu žalbu na rješenje AVK-a o zapljeni Mercatorovih dionica

AVK je odluku o zapljeni Agrokorovih dionica Mercatora donio 16. prosinca, radi osiguranja provedbe odluke u prekršajnom postupku
Fabris Peruško i ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek
 Biljana Blivajs / Bruno Konjević / Neja Markičević / Sandra Simunovic / CROPIX

Ljubljanski Okružni sud u ponedjeljak je zaprimio Agrokorovu žalbu na rješenje slovenske agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) o zapljeni Mercatorovih dionica u njegovu vlasništvu, a odluku o žalbi treba donijeti do 1. siječnja u osam sati, prenosi slovenska novinska agencija STA.

"Predmet će u redovnoj proceduri biti dodijeljen sucu. Žalba s prilozima ima oko 160 stranica. Rok za odluku o žalbi, koji je instruktivni, istječe 1. siječnja u 8 sati", rečeno je STA-u sa suda.

AVK je odluku o zapljeni Agrokorovih dionica Mercatora donio 16. prosinca, radi osiguranja provedbe odluke u prekršajnom postupku u kojemu je naplatio Agrokoru globu od 53,9 milijuna eura zbog neprijavljivanja koncentracije s punionicom vode Costellom.

Agrokor se na odluku žalio 24. prosinca, tvrdeći da agencija nije imala pravni temelj za tu odluku ističući da je ona neustavna, proizvoljna i nezakonita. Sud odlučuje i o zahtjevu Agrokora za pravnom zaštitom protiv prekršajne odluke.

Iz Agrokora su najavili da će podnijeti i žalbu Financijskoj upravi Republike Slovenije na rješenje o zabrani raspolaganja dionicama Mercatora. Smatraju da je ta odluka također nezakonita.

Agrokor je krajem prošlog tjedna prijavio AVK potpredsjednici Europske komisije i tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja, koje je izvijestio o postupcima te agencije vezanim za prijenos imovine Mercatora s Agrokora na Fortenovu. U prijavi se uz ostalo kaže da su postupci AVK-a u suprotnosti sa zakonima i praksom EU-a i Slovenije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 05:02