Dok čekaju mjere

'Slijedite Bjelovar, Rijeku i Koprivnicu i uključite se u borbu protiv krize'

Traži se ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara
 Ranko Suvar / CROPIX

“Dok čekamo objavu novog Vladina paketa mjera kojima će se s državne razine pomoći gospodarstvu, tražimo i od svih drugih razina vlasti, jedinica lokalne samouprave i uprave da također žurno donesu mjere kojima će pomoći tvrtkama u ublažavanju kriznog udara s kojim su suočene”, poručio je jučer Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Od županija, gradova i općina očekuje se da zbog ekonomske krize, koja se pomalja usred pandemije koronavirusa, potpuno ukinu ili značajno smanje sve troškove koji opterećuju poslovanje. Takve su poteze već poduzele neke jedinice lokalne uprave i samouprave, kao što su Bjelovar, Rijeka i Koprivnica, napominju u HUP-u, a sada traže da svi slijede njihove primjere i “aktivno se uključe u borbu protiv ekonomske krize baš kao što to čine na području zaštite zdravlja i života”. Pritom pobrajaju da, među ostalim, misle na ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada i spomeničke rente.

“Ovaj put poduzetnike ne smijemo ostaviti na cjedilu, nema ništa važnije od toga da sačuvamo radna mjesta te svi moramo stegnuti remen i sve ono što nije nužno preusmjeriti u očuvanje zaposlenosti”, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:55