Novo ruho šoping centra

Slavonija će sredinom kolovoza postati bogatija za još jedan moderan trgovački centar

Osim bogatog asortimana robe, građanima Županje će osigurati i 20 novih radnih mjesta
Ilustracija
 Ronald Goršić / Hanza Media

Zgrada bivšeg Kauflanda u Županji poprima posve novi izgled. Betonsko pročelje sada je ustakljeno i objekt iz dana u dan dobiva obrise novog modernog trgovačkog centra koji Županjci nestrpljivo očekuju, piše Glas Slavonije.

Investitor je Inceptum sport d.o.o. iz Zagreba, čija je djelatnost iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup, a koji će u rekonstrukciju objekta u Županji uložiti približno dva milijuna eura. Inicijalni plan završetka bio je 30. lipnja, no administracijske barijere učinile su svoje i novouređeni šoping centar, koji se prostire na 3000 četvornih metara, svoja će vrata ipak otvoriti u drugoj polovini kolovoza. Nepovoljne vremenske prilike i česta kišna razdoblja znatno su ih usporili, jer riječ je o vrlo opsežnim i zahtjevnim radovima koji se obavljaju i ispred objekta, i sve se to, potvrdio nam je direktor Inceptum sporta Željko Lukač, odrazilo na prolongiranje roka završetka.

- Rekonstrukcija bi trebala završiti do kraja srpnja i tada slijedi tehnički pregled objekta i ishođenje uporabne dozvole, a mi planiramo da će trgovački centar svoja vrata otvoriti nakon Velike Gospe – pojasnio je za Glas Slavonije.

Već je najavio da će Županja dobiti lijep moderno uređen objekt, koji će se odlično uklopiti s Lidlom, smještenim u neposrednoj blizini. Ondje će doći renomirane kuće koje nude asortiman robe primjereniji Slavoniji i okruženju, koja nije jako skupa, povoljna je i kvalitetna i svaki će kupac moći pronaći nešto za sebe. Riječ je velikim i poznatim trgovačkim kućama: Tedi, Pepco, KiK i Bipa.

Rekonstrukcijom i stavljanjem u funkciju bivšeg objekta Kauflanda trgovačka ponuda u Županji bit će bogatija i raznovrsnija, posebice što se tiče tekstila i odjeće, kozmetike i dekorativnih artikala, uz velik izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu. A ono što je najvažnije, prema Lukačevim riječima, bit će otvoreno najmanje dvadesetak novih radnih mjesta, što će za Županju puno značiti.

Prostor će, pojašnjava Lukač, biti uređen tako da će zadovoljiti sve potrebe kupaca i posjetitelja. Neće izostati ni ugostiteljska ponuda. U sklopu trgovačkog centra bit će i kafić i uređeno dječje igralište, a za sada je ostao i jedan manji slobodan prostor u koji se, prema prijašnjim dogovorima, trebala useliti ljekarna.

Županja je smještena u pograničnom području i građani već godinama redovito odlaze u prekogranični šoping u BiH, gdje kupuju 17 posto jeftinije, kolika je jedinstvena stopa PDV-a na koju kao strani državljani imaju pravo povrata. Prema broju zahtjeva za povrat PDV-a na području BiH prednjači granični prijelaz Orašje. Ondje je lani podneseno čak 54.287 zahtjeva za robu kupljenu u vrijednosti 15,8 milijuna KM, odnosno 60 milijuna kuna. Blizinu susjedne BiH investitor vidi kao prednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:06