REORGANIZACIJA

Slavni proizvođač robe široke potrošnje reže 1.500 direktorskih pozicija: ‘Radnici ne moraju strahovati‘

Kompanija je pod pritiskom nakon odbijene ponude za poslovanje GlaxoSmithKlinea s proizvodima za njegu zdravlja, za koje je bila spremna izdvojiti 50 milijardi funti
 Qnb/AFP

Nizozemsko-britanski proizvođač robe široke potrošnje Unilever najavio je u utorak 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama u sklopu reorganizacije poslovanja nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja odjela GlaxoSmithKlinea za njegu zdravlja.

Proizvođač Dove sapuna i sladoleda Magnum zapošljava oko 149.000 ljudi diljem svijeta, a u najavi otkaza ističe da radnici u proizvodnji ne moraju strahovati za radna mjesta.

Kompanija planira reorganizirati poslovanje u odjele kozmetičkih i wellness proizvoda, te onih za osobnu njegu i održavanje kućanstva, prehrane i sladoleda.

„Naš novi model organizacije razvijen je tijekom prošle godine. Prijelaz na pet odjela poslovanja fokusiranih na pojedine kategorije (proizvoda) omogućit će nam da bolje reagiramo na potrošačke trendove", rekao je izvršni direktor Alan Jope.

Kompanija je pod pritiskom nakon odbijene ponude za poslovanje GlaxoSmithKlinea s proizvodima za njegu zdravlja, za koje je bila spremna izdvojiti 50 milijardi funti, pa su neki dioničari zatražili promjene.

Najava se nadovezala i na informaciju da hedge fond Trian Partners, poznat po sklonosti intervencijama u poslovanje kompanija u koje ulažu, povećava udio u Unileveru, primjećuje Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:08