Agonija se nastavlja

Skupština vjerovnika Uljanika odgođena za iduću godinu, trebali odlučiti o poslovnom planu

"Nemam komentara, jedino što mogu reći je da se agonija i ova tragikomedija nastavljaju"
Samir Hadžić, predstavnik Jadranskog sindikata
 Goran Sebelic / CROPIX

Skupština vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju koja se trebala održati u srijedu i na kojoj su se vjerovnici trebali očitovati o poslovnom planu stečajne upraviteljice, odgođena je na zahtjev vjerovnika - Republike Hrvatske i to za 22. siječnja 2020., izvijestio je Trgovački sud u Pazinu.

Kako se navodi u podnesku stečajnog vjerovnika, država je predložila odgodu skupštine jer državna tijela još uvijek rade na izradi sveobuhvatnog izvješća za Vladu o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe kao i glede plana aktivnosti radi nastavka proizvodnje u Puli.

Nova skupština vjerovnika zakazana je za 22. siječnja.

Očekivalo se da će na sutrašnjoj skupštini vjerovnici odlučivati o poslovnom planu stečajne upraviteljice Marije Ružić, koja u nedavno objavljenom izvješću predložila likvidaciju Uljanika d.d. u stečaju ali i očuvanje brodogradnje u Puli tako da se na tvrtku kćer 'Uljanik Brodogradnja 1856' prenese koncesija i gradnja brodova.

"Nemam komentara, jedino što mogu reći je da se agonija i ova tragikomedija nastavljaju", izjavio je Hini predstavnik Jadranskog sindikata Samir Hadžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:39