AKVIZICIJE

Šire se u Sloveniji i u BiH: CIAK Grupa preuzela ljubljansku Stahlgruber trgovinu i Sim Impex u BiH

Stahlgruber u Sloveniji ima tri podružnice i radi godišnji promet od 12 milijuna eura.

Ciak grupa ilustracija

Jedna od vodećih regionalnih kompanija u distribuciji rezervnih dijelova i autoopreme, CIAK Grupa jučer je objavila preuzimanje tvrtki Stahlgruber trgovina iz Ljubljane i banjalučkog Sim Impexa, ne otkrivajući iznose kupoprodajnih ugovora.
- Transakcija za Stahlgruber trgovinu je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije za tvrtku Sim Impex ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela. Stoga, s obzirom na neovisnost vanjskih institucija, sve daljnje obavijesti za Sim Impex d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih vanjskih institucija - navodi se u burzovnoj obavijesti CIAK Grupe i dodaje da je nositelj spomenutih akvizicija tvrtka C.I.A.K. Auto d.o.o.
U CIAK Grupi ističu da je Stahlgruber trgovina jedan od nezavisnih distributera u automotive-aftermarketu (IAM) u Sloveniji s godišnjim prometom od 12 milijuna eura kroz svoje tri podružnice i s portfeljem od preko 100.000 referenci.
- S iskusnim timom koji će i dalje voditi Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom tvrtki C.I.A.K. Auto, očekujemo da ćemo u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti Društvu još bolji rezultat idućih godina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za daljnje jačanje tržišne pozicije C.I.A.K. Auta u Adria regiji - najavljuju iz spomenute grupe. Pritom najavljuju kako će Stahlgruber trgovina, uzimajući u obzir core-business CIAK Grupe i njezinu prisutnost u Sloveniji, biti jedan od sljedećih koraka CIAK Grupe za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi.

Sim Impex, s tradicijom dugom 22 godine, smatra se liderom u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH. Kroz veleprodaju i maloprodaju kupcima u BiH nudi 1,5 milijuna artikala za više od 40 marki automobila. Od 2017. u sastavu je LKQ Europe, podružnice LKQ korporacije, vodećeg distributera automobilskih aftermarket dijelova za putnička, laka komercijalna i industrijska vozila u Europi.
Od osnutka 1994. do danas, CIAK Grupa narasla je do godišnjeg prihoda od 226 milijuna eura, na 2600 zaposlenih i do poslovne suradnje s oko 1000 proizvođača opreme i dijelova za automobile. U veljači prošle godine objavili su dovršetak preuzimanja tvrtke Potokar u Sloveniji koja raspolaže s 18 trgovina na tamošnjem tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:43